Δερβενοχώρια: Είναι καλά πλέον η κυνηγοσκυλίτσα που βρέθηκε με κομμένο λαιμό και κοκαλιασμένη

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ευχάριστα είναι τα νέα για την άτυχη κυνηγοσκυλίτσα, η οποία, πριν από περίπου 10 μέρες, βρέθηκε σε άθλια κατάσταση στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας. Έργα κυνηγών φυσικά. Στο ίδιο έργο θεατές.

Με μάστιγα έχει εξελιχθεί πλέον η εγκατάλειψη ή η κακοποίηση κυνηγόσκυλων σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Συνέχεια μαθαίνουμε τέτοια περιστατικά. Μπορούμε να πούμε ότι αυτά τα σκυλιά ίσως είναι τα πιο βασανισμένα από όλα. Και στις περισσότερες περιπτώσεις, όσο και αν αυτό πειράζει και δυσαρεστεί κάποιους, οι εγκαταλείψεις ή κακοποιήσεις αυτές είναι έργα κυνηγών. Τα ζώα χαρακτηρίζονται από αυτούς “εργαλεία”, καθώς τους βοηθούν στο κυνήγι. Τι γίνεται όμως όταν το εργαλείο παύει να είναι χρήσιμο; Δυστυχώς την ξέρουμε την απάντηση. Τη βλέπουμε καθημερινά.

Οι εθελοντές των φιλοζωικών οργανώσεων έρχονται πραγματικά σε καθημερινή βάση αντιμέτωποι με κυνηγόσκυλα που έχουν πεταχτεί στα βουνά, που έχουν εγκαταλειφθεί στο πουθενά, κάποιες φορές μάλιστα δεμένα, έχουν πυροβοληθεί ή βρίσκονται σε σπίτια ή άλλους χώρους δεμένα και σε άθλια κατάσταση. Ζώα-εργαλεία που ζουν όλη τους τη ζωή δεμένα και όταν μεγαλώσουν, πετιούνται σαν σκουπίδια για να αντικατασταθούν με άλλα νεότερα.

Η μόλις 2 ετών κυνηγοσκυλίτσα από τα Δερβενοχώρια, όπως μαθαίνουμε από την εθελόντρια Μαρία Βαζούρα Μαρία Βαζούρα, βρέθηκε με κομμένο και σάπιο λαιμό, από τις αλυσίδες προφανώς. Μόλις 6 κιλά, ένα μάτσο κόκαλα. Τσιπαρισμένη μεν αλλά ακαταχώρητη. Στην κ. Βαζούρα είχαν σταλεί φωτογραφίες με το ζώο σε αυτή την κατάσταση. Και ευτυχώς κατάφεραν και το εντόπισαν. Η Mily, όπως λέγεται, μεταφέρθηκε στη Χαλκίδα για περίθαλψη.

Με κατάλληλη φροντίδα αλλά και με πολλή αγάπη από τους εθελοντές, η σκυλίτσα πήρε εξιτήριο από το κτηνιατρείο καθώς η κατάστασή της είναι πλέον πολύ καλύτερη. Και πήγε σε σπίτι φιλοξενίας στην Αθήνα.

Για τους κυνηγούς τι να πεις; Τους ξέρουμε. Δεν μας εκπλήσσει τίποτα. Όμως αυτοί που δεν μιλάνε και δεν αναφέρουν ποιος είναι ο δράστης; Για αυτούς που είναι συνένοχοι, τι να πούμε; Άνθρωποι φοβισμένοι που δεν θέλουν “να μπλέξουν”, όπως λένε. Και αφήνουν τα εγκλήματα να γίνονται δίπλα τους χωρίς να νοιάζονται για τίποτα. Και δεν μιλάμε μόνο για ζώα αλλά και για ανθρώπους, παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες που κάποιοι βασανίζουν και κανείς δεν μιλάει.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

👀 Ένα υπέροχο πλάσμα που βασανίστηκε

👀 Και ευτυχώς έπεσε στα χέρια εθελοντών

👀 Τόσο γλυκιά και φιλική

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο