Σέρρες: Εθελοντές διέσωσαν ταλαιπωρημένη, άρρωστη λύκαινα- Ελπίζουμε να τα καταφέρει

από Μυρτώ Τζώρτζου
Τα ζώα της άγριας πανίδας έχουν την ίδια ανάγκη για περίθαλψη με τα άλλα ζώα, τα σκυλιά και τα γατιά. Οι εθελοντές δεν κάνουν διαχωρισμό. Είναι εκεί σε κάθε πλάσμα που έχει ανάγκη και που χρειάζεται άμεσα βοήθεια. Χτυπημένα, άρρωστα, δηλητηριασμένα, πυροβολημένα, κακοποιημένα, όλα τα ζώα τραβάνε τα ίδια από τον άνθρωπο.
Φυσικά, όπως καταλαβαίνουμε, τα ζώα της άγριας πανίδας δεν πιάνονται με τον ίδιο τρόπο που πιάνονται τα ζώα συντροφιάς. Θέλει περισσότερη εμπειρία και προσοχή. Και συχνά περισσότερη προσπάθεια. Οι διασώσεις όμως είναι πολλές και για αυτό οι εθελοντές αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο.
Για μια τέτοια σημαντική διάσωση, μιας λύκαινας, αυτή τη φορά, μας ενημερώνουν οι άνθρωποι του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ, οι οποίοι, όπως γνωρίζουμε, κάνουν σημαντικό έργο στην περιοχή των Σερρών.
Η λύκαινα εντοπίστηκε άρρωστη. Οι Κτηνίατροι σε Δράση ειδοποιήθηκαν από τον συμπολίτη τους Σ. Τ., ο οποίος εντόπισε το ταλαιπωρημένο ζώο, στην προέκταση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πίσω από το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών Αποστολίδης.
Το ζώο ήταν ιδιαίτερα αδύναμο και είχε χάσει τον προσανατολισμό του. Μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο, έγιναν οι πρώτες αιματολογικές εξετάσεις που έδειξαν ότι νοσεί από Ερλιχίωση (Ehrlichia).
Η νεαρή λύκαινα αποπαρασιτώθηκε και μεταφέρθηκε σε ειδικό απομονωμένο χώρο του καταφυγίου Vets in Action. Παράλληλα ειδοποιήθηκαν τα μέλη του Αρκτούρου για να πάνε να την παραλάβουν.
 Όλοι εύχονται το ζώο να μη νοσεί και από κάτι άλλο και να τα καταφέρει.
Δείτε την ανάρτηση του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών:
“Διάσωση άρρωστης λύκαινας πραγματοποιήθηκε σήμερα από τα μέλη της οργάνωσης Κτηνίατροι σε Δράση μετά από ειδοποίηση που είχαμε νωρίς το πρωί από το συμπολίτη μας Σάκη Τσομπανίδη, ο οποίος εντόπισε το πολύ ταλαιπωρημένο ζώο της άγριας πανίδας στην προέκταση μεγάλου Αλεξάνδρου, πίσω από το κατάστημα ηλεκτρικών Αποστολίδης.
Το ζώο ήταν ιδιαίτερα αδύναμο και αποπροσανατολισμένο, ενώ οι πρώτες αιματολογικές εξετάσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με όλα τα μέτρα προφύλαξης στο κτηνιατρείο του Σ. Φρέσσα, έδειξαν ότι το ζώο νοσεί σίγουρα από Ερλιχίωση! Η νεαρή λύκαινα αποπαρασιτώθηκε και μεταφέρθηκε σε ειδικό απομονωμένο χώρο του καταφυγίου της vets in action ενώ ειδοποιήθηκαν ήδη τα μέλη του Αρκτούρου για να έρθουν αύριο να την παραλάβουν! Τις επόμενες μέρες θα σας έχουμε νεότερα για την πορεία της ενώ προς το παρόν αυτό που ευχόμαστε και ελπίζουμε είναι να μη νοσεί από κάτι μη αναστρέψιμο και να τα καταφέρει!”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο