Διασώθηκε και υιοθετήθηκε το μικρό γατάκι που είχε εγκλωβιστεί σε κλαδί ψηλού δέντρου

από Μυρτώ Τζώρτζου
γάτα διάσωση

Μια ακόμα δύσκολη αλλά ευτυχώς επιτυχημένη διάσωση έκανε η εθελοντική ομάδα διάσωσης  Alma Libre – Hellenic Animal Rescue | Facebook και έχει να κάνει με ένα γατάκι που σκαρφάλωσε σε ένα ψηλό πεύκο και δεν μπορούσε να κατέβει.

Η ομάδα ενημερώθηκε από τη Φιλοζωική Παρέμβαση Αργυρούπολης για το γατάκι που βρισκόταν εντός πάρκου στην περιοχή της Αργυρούπολης.

Το μικρό ήταν παγιδευμένο στο δέντρο από την προηγούμενη και έκλαιγε ακατάπαυστα.
Καταφθάνοντας οι εθελοντές στο σημείο διαπίστωσαν ότι το μικρό ήταν γαντζωμένο σε μια τούφα από πευκοβελόνες και ισορροπούσε ακροβατώντας με το επικίνδυνο κενό από κάτω του, ενώ ο άνεμος φυσούσε δυνατά και το τίναζε στον αέρα.
Στο σημείο κατέφτασε και εθελόντρια της φιλοζωικής καθώς και η αντιδήμαρχος κα Στελλάκη.
Δυστυχώς, όπως αναφέρει η ομάδα, δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί ψηλή κατάλληλη σκάλα από την υπηρεσία του δήμου και για αυτό οι εθελοντές προσπάθησαν με μια μικρή δανεική σκαλίτσα.
Ακροβατώντας στο τελευταίο σκαλοπάτι της και με τη χρήση αποχής με τηλεσκοπικό κοντάρι και μετά από αρκετή προσπάθεια η μικρή πιάστηκε στην απόχη. Διαπιστώθηκε πρόβλημα με τα ματάκια της που ήταν εντελώς κλειστά από τις τσίμπλες. Όταν τελικά καθάρισαν, εμφανίστηκαν δύο πανέμορφα λαμπερά ματάκια.
Η πανέμορφη γατούλα πήγε στο κτηνιατρείο για τις πρώτες βοήθειες όπου εκεί βρέθηκε και άνθρωπος που ήθελε άμεσα να την υιοθετήσει.
Έτσι η γλυκιά μικρούλα μέσα σε λίγες ώρες γλίτωσε από το θάνατο και βρέθηκε σε μια ζεστή αγκαλιά.

Εθελοντής που συμμετείχε στο περιστατικό: Kostas Garef

γάτα διάσωσηγάτα διάσωσηγάτα διάσωσηγάτα διάσωση

γάτα διάσωση

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο