Άλλη μία επιτυχημένη διάσωση είχε η εθελοντική ομάδα Alma Libre – Hellenic Animal Rescue | Facebook, η οποία καθημερινά διασώζει ζώα που κινδυνεύουν από όλα τα μέρη της Αθήνας.
Αυτή τη φορά η διάσωση αφορά μια κουφή γατούλα που είχε εξαφανιστεί για πέντε μέρες και την αναζητούσαν. Μέχρι που την εντόπισαν παγιδευμένη μέσα σε φρεάτιο στη Γλυφάδα να μην μπορεί να βγει.
Άμεσα κληθηκε η πυροσβεστική για βοήθεια. Όμως η μικρή φοβισμένη τρύπωνε στο σωλήνα του φρεατίου που οδηγούσε κάτω από κομβικό παράπλευρο κεντρικό δρόμο. Κάθε προσέγγιση θα ήταν επίφοβη γιατι υπήρχε ο κίνδυνος να τρέξει φοβισμένη και να χαθεί στα κεντρικά.
Ήταν λοιπόν ώρα να επέμβει η ομάδα. Στο σημείο πήγε ο εθελοντής Kostas Garef, και με τη συνεργασία των ανθρώπων της πυροσβεστικής, τοποθέτησε παγίδα με νόστιμη τροφή στο φρεάτιο με την ελπίδα ότι η μικρή που ήταν χωρίς φαγητό τόσες μέρες θα πλησίαζε. Κατά τη διάρκεια της νύχτας μέχρι και το πρωί γίνονταν συνέχεια έλεγχοι αλλά δυστυχώς η γατούλα παρέμενε μέσα στο σωλήνα και δεν είχε καν αγγίξει ούτε τα ίχνη τροφής έξω από την παγίδα.
Είπαμε μήπως αυτό «τηλεκινητικά» φέρει τη γατούλα προς τα έξω, και ευελπιστούσαμε να οδηγηθεί έτσι πίσω στο δωμάτιο του φρεατίου, με πάσα επιφύλαξη, καθώς η γατούλα έδινε την αίσθηση ότι μας τρόλαρε κανονικότατα, αδιαφορώντας για τα πάντα.
Κατόπιν την αφήσαμε στην ησυχία της (βασικά είχε ησυχία επειδή άλλωστε δεν άκουγε αλλα καταλαβαίνετε τι θέλουμε να πούμε) και αποχωρήσαμε από το σημείο για να επανελθουμε αργότερα.
Η ανακούφισή μας ήταν μεγάλη και η χαρά μας ακόμη μεγαλύτερη, που ακόμη μια ψυχή δεν χάθηκε στη σιωπή.
Ευχαριστούμε τη φίλη Βασιλική που αγωνιούσε και έκανε τα πάντα για βοηθηθεί η μικρή και που άμεσα κατέφθασε στο σημείο να την παραλάβει και να τη μεταφέρει για την απαραίτητη φροντίδα.
Ευχαριστούμε επίσης τον 8ο πυροσβεστικό σταθμό της Γλυφάδας για την αγαστή συνεργασία τους και για τη διάθεσή τους να βοηθήσουν με κάθε δυνατό τρόπο τη γατουλα.»












