Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Το Σωματείο Μαραθώνα έφερε στο δικαστήριο τη δίδυμη αδερφή της Ρόξυ που κρέμασε ο δράστης

από Μυρτώ Τζώρτζου

Για τις 12 Απριλίου διακόπηκε η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς αλλά και της σκυλίτσας Ρόξυ που είχε υιοθετήσει το ζευγάρι. Ο Αναγνωστόπουλος, όπως όλοι θυμόμαστε, είχε κρεμάσει τη Ρόξυ με το λουρί της βόλτας την ημέρα της δολοφονίας της Καρολάιν ώστε να στήσει ένα σκηνικό που να δείχνει ότι κάποιοι άλλοι μπήκαν και διέπραξαν τις δύο δολοφονίες. Το ζωάκι βρήκε μαρτυρικό θάνατο. Όπως επίσης γνωρίζουμε πριν από ενάμιση χρόνο μετατράπηκε η κακοποίηση ζώου σε κακούργημα.

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, στην οδό Δέγλερη αριθ. 4, στους Αμπελοκήπους Αττικής (παραπλεύρως του Αρείου Πάγου),  βρέθηκε και το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα. Οι εθελοντές του σωματείου, σε μια κίνηση συμβολισμού, είχαν μαζί τους και τη δίδυμη αδερφούλα της Ρόξυ, τη Ζάρα, που είναι υιοθετημένη. Η Ζάρα ήταν μαζί με τον κηδεμόνα της, τον κ. Νίκο.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό και το αίτημα του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα για να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή για το θάνατο του σκυλιού της οικογένειας.

Ο κηδεμόνας της Ζάρα, όπως αναφέρει το Σωματείο, δεν θα ξεχάσει ποτέ την ημέρα που την επέλεξε για να την κάνει μέλος της οικογένειάς του. Η Ζάρα στάθηκε τυχερή καθώς, θα μπορούσε να είχε εκείνη το τραγικό τέλος της Ρόξυ, αν την είχε επιλέξει το ίδιο πρωινό η αδικοχαμένη Καρολάιν.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα αναφέρει:

Η Ζάρα ήταν εκεί για να μας θυμίσει την αδελφούλα της, τη Ρόξυ, που σήμερα θα ήταν 1,5 έτους. Ένα ένα ήσυχο, καλοσυνάτο και υπέροχο σκυλάκι που θα ζούσε με αγάπη και φροντίδα, όπως και τα υπόλοιπα 8 αδελφάκια της. Δολοφονήθηκε όμως με πολύ άγριο τρόπο και εμείς ως Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα δηλώσαμε παράσταση πολιτικής αγωγής για να δικαιωθεί η μνήμη της.”

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Η αδερφούλα της Ρόξυ, η Ζάρα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών

Νοέμβριος 2020: Η Ζάρα παίζει. Την πήραν μαζί στη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών

Νοέμβριος, 2020: Η άτυχη Ρόξυ – πριν την υιοθετήσει ο Αναγνωστόπουλος-λεγόταν Λητώ. Τρέχει και παίζει αμέριμνη. Είχε φριχτό θάνατο. 

Γιατί;

Η Ρόξυ

Η Ρόξυ

Η Ρόξυ

Η Ρόξυ

Όλα τα αδερφάκια την εποχή που διασώθηκαν

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο