Δήλεσι: Βρέθηκε παρατημένος με το προσωπάκι του έτσι από χτύπημα- Αν κάποιος δεν τον θελήσει, θα βγει και πάλι στο δρόμο

από Μυρτώ Τζώρτζου
Είναι μερικά σκυλάκια ιδιαίτερα άτυχα καθώς πέφτουν σε κηδεμόνες που δεν τα αγάπησαν, δεν τα φρόντισαν, δεν τους έδωσαν αγάπη. Γιατί τα πήραν; Άγνωστο τι μπορεί να είχαν στο μυαλό τους. Για φύλακες ίσως, για να παίξουν όσο είναι μικρά τα παιδιά τους, γιατί νόμιζαν ότι θα μπορούσαν να ζουν με αυτά.
Πολλοί είναι οι λόγοι που κάποιοι παίρνουν αρχικά ένα ζώο και στη συνέχεια το εγκαταλείπουν, χωρίς φυσικά να σκέφτονται πώς αυτό θα επιβιώσει. Μάλλον αγνοούν το μέσο όρο ζωής ενός αδέσποτου, που είναι περίπου 2 χρόνια. Ένας τέτοιο άτυχος σκυλάκος είναι και ο Ποπάι. Ο Ποπάι, όπως διαβάζουμε στην εθελόντρια Μαρία Βαζούρα | Facebook εγκαταλείφθηκε πρόσφατα στο Σχηματάρι Βοιωτίας. Μικρός, περίπου ενός χρόνου, με σπασμένη την κάτω γνάθο που έχει κολλήσει στραβά. Του λείπουν επίσης πολλά δόντια και το ένα του ποδαράκι χτυπήθηκε και έχει δέσει στραβά.
Το πώς βρέθηκε σε αυτήν την κατάσταση είναι δύσκολο να καταλάβουν οι εθελοντές που τον φρόντισαν και τον πήγαν σε κτηνίατρο. Το πιθανότερο είναι τροχαίο. Μπορεί να τον παράτησαν και να τον χτύπησε αυτοκίνητο. Μπορεί όμως και να τον είχαν έξω στο δρόμο, να τον χτύπησε αυτοκίνητο και στη συνέχεια, επειδή έγινε έτσι, να τον εγκατέλειψαν. Δυστυχώς γίνονται και αυτά. Λες και με το χτύπημα και το στραβό προσωπάκι, δεν είναι πια το ίδιο ζωάκι.
Ο Ποπάι είναι 24 περίπου κιλά. Περπατάει και τρώει κανονικά. Στις εξετάσεις βγήκε θετικός στην ερλιχίωση. Θα ακολουθήσει μια θεραπεία για ένα μήνα και θα είναι εντάξει. Στη συνέχεια θα στειρωθεί. Προς το παρόν βρίσκεται σε φιλοξενία επί πληρωμή. Το κόστος είναι 100 ευρώ. Αγοράστηκαν και τα φάρμακα, που στοίχισαν και αυτά 100 ευρώ. Και ξεκίνησε τη θεραπεία του.
Δυστυχώς δεν υπάρχει χώρος και σε ένα μήνα θα επανενταχθεί. Είναι κρίμα να μείνει στο δρόμο. Σίγουρα έχει τραβήξει πολλά. Έχει περάσει πόνο και έχει αφεθεί χωρίς βοήθεια, όταν τη χρειαζόταν.
Εμείς προσωπικά βλέπουμε ένα υπέροχο και όμορφο ζωάκι. Με μια φάτσα καρτουνίστικη, λες και βγήκε από Κινούμενα Σχέδια. Και απίστευτα χαρακτηριστικά, γλυκά ματάκια, που σε κοιτούν με αθωότητα και αγάπη.
Ο Ποπάι βρίσκεται στο Δήλεσι. Ας του δώσουμε μια ευκαιρία να ζήσει σε σπίτι. Μην τον αποκλείσουμε επειδή είναι έτσι. Κανένα ζωάκι δεν είναι άσχημο. Το κάθε ένα είναι μοναδικό. Μιλήστε για αυτόν με την εθελόντρια ή στείλτε σε εμάς μήνυμα να σας φέρουμε σε επαφή μαζί της Μαρία Βαζούρα | Facebook
(Η κ. Βαζούρα ευχαριστεί την κυρία Βίκυ Γ. για την πολύτιμη βοήθειά της!)
Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο