Δείτε τη χελώνα που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο φτιαγμένο από τουβλάκια Lego

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η χελωνίτσα υπέφερε από σοβαρά σπασίματα του κάτω μέρος του κελύφους της όταν βρέθηκε τον περασμένο Ιούλιο στο Druid Hill Park της Βαλτιμόρης από υπάλληλο του ζωολογικού κήπου του Μέριλαντ. Σαν αποτέλεσμα αυτού του τραυματισμού της ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να κινηθεί.

Μεταφέρθηκε στο ζωολογικό κήπο όπου ο κτηνίατρος Garrett Fraess ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό για τη θεραπεία της το κάτω μέρος του κελύφους να μην ακουμπάει στο έδαφος. Επίσης τόνισε ότι κανείς δεν κατασκευάζει αναπηρικά καροτσάκια για το μέγεθος μιας χελώνας και έτσι αποφάσισε να στείλει τα σκίτσα σε έναν φίλο που αγαπά πολύ τα Lego και ασχολείται με κατασκευές.

Έτσι η χελώνα υποβλήθηκε σε επέμβαση όπου μεταξύ άλλων εμφυτεύτηκαν και κάποια στηρίγματα για την αναπηρική καρέκλα. Ο γιατρός που έκανε την επέμβαση ανέφερε ότι είναι σπάνιο να σπάει αυτό το μέρος μιας χελώνας καθώς το πιο ευαίσθητο και εύκολο σε κάτι τέτοιο είναι το πάνω μέρος.

Η επέμβαση ήταν επιτυχής και η χελωνίτσα με τη βοήθεια των δυο μπροστινών ποδιών της καταφέρνει να κινείται άνετα με την αναπηρική καρέκλα από Lego.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο