Έφτιαξαν ένα υπέροχο καταφύγιο μόνο για ηλικιωμένα σκυλάκια για να περάσουν με αγάπη όσο χρόνο τους απομένει

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ένα διαφορετικό καταφύγιο σκύλων, το Marty’s Place, https://martysplace.org/ βρίσκεται στο Νιου Τζέρσεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρόκειται για ένα καταφύγιο, το οποίο φιλοξενεί ηλικιωμένους σκύλους, πάνω από 7 ετών, που σπάνια υιοθετούνται.
Το Marty’s Place είναι ένας υπέροχος χώρος, ένα τετράποδο γηροκομείο, όπου τα ζώα ζουν το χρόνο που τους απομένει μέσα σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, με αγάπη, ασφάλεια και τρυφερότητα. Και φυσικά με την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική φροντίδα.
Αν κάποιος θέλει να υιοθετήσει ένα από αυτά τα ηλικιωμένα ζωάκια, φυσικά και γίνεται γιατί ένας από τους σκοπούς του χώρου είναι να βρει σπίτια σε αυτά τα ζώα. Όμως, όπως είπαμε, λίγα-έως ελάχιστα από αυτά-υιοθετούνται. Τα υπόλοιπα ζουν εκεί για όσο χρόνο τους απομένει, σε αντίθεση με τα άλλα καταφύγια που γίνονται ευθανασίες.
Ένας από τους βασικούς σκοπούς των ανθρώπων του Marty’s Place είναι και το να προσπαθήσουν να αλλάξουν τη νοοτροπία του κόσμου σχετικά με τα μεγάλα σε ηλικία ζώα.
«Οι πιθανότητες υιοθεσίας ενός γηραιότερου σκύλου δεν είναι τόσο μεγάλες όσο για ένα κουτάβι οπότε αποφασίσαμε πως θέλουμε να βοηθήσουμε τους ηλικιωμένους», λέει δημιουργός του χώρους, Doreen Jakubcak.
«Όταν αναλαμβάνουμε ένα σκύλο που έρχεται εδώ, έχει βρει πλέον το παντοτινό σπίτι του. Όταν μπορούμε βέβαια, προσπαθούμε να τον βάλουμε σε ένα καινούργιο σπίτι», προσθέτει.
Το καταφύγιο, που δημιουργήθηκε το 2015, πήρε την ονομασία του από τον ηλικιωμένο σκύλο της Doreen, Marty. Και το καλύτερο από όλα: Δεν έχει κλουβιά, συνεπώς τα ζώα ζουν ελεύθερα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο