Έγινε χορηγός σε οργανισμό για την προστασία των ρινόκερων της Αφρικής

από Μυρτώ Τζώρτζου

O πρίγκιπας Harry είναι γνωστός για τα φιλοζωικά του αισθήματα και για τις διαφορετικές του δραστηριότητες από αυτές των υπόλοιπων μελών του Παλατιού. Συχνά μάλιστα βρίσκεται σε κάποια αμερικανική χώρα για να ηγηθεί προγράμματος προστασίας άγριων ζώων.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου (myrto1@hotmail.com)

Πριν από λίγες μέρες ο 32χρονος έγινε ο επίσημος χρηματοδότης του Rhino Conservation Botswana (RCB), του οργανισμού που έχει συσταθεί για την προστασία των ρινόκερων. Ο ίδιος μάλιστα πήγε και είδε από κοντά τα προβλήματα και μίλησε με τους υπεύθυνους του οργανισμού. Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέφτηκε την πόλη της Botswana. Ο ίδιος μάλιστα είπε: “Είμαι τυχερός που επισκέπτομαι την Botswana για πάνω από 20 χρόνια και μπορώ να πω ότι τη θεωρώ δεύτερο σπίτι μου. Το να γίνω χορηγός της οργάνωσης είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω για αυτή τη χώρα που μου έδωσε τόσα πολλά. Ο ρινόκερος είναι το εμβληματικό ζώο της χώρας και πρέπει και άλλες χώρες να βοηθήσουν στη διάσωσή του. Διαφορετικά σε 10 χρόνια θα έχουν εξαφανιστεί”

Ο Harry τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε πήρε μέρος σε ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής σήμανσης των ρινόκερων με σκοπό την καλύτερη μελέτη τους. Επίσης βοήθησε στην προστασία και περίθαλψη τραυματισμένων μωρών ρινόκερων. Παρόλο που τα ζώα αυτά είναι μεγάλα δεν μπορούν να προστατευτούν από τις σφαίρες των λαθροκυνηγών. Σε όλη την Αφρική οι ρινόκεροι κυνηγούνται και θανατώνονται για τα κέρατά τους. Η αξία ενός κέρατου ρινόκερου αξίζει περισσότερο από ό,τι ο χρυσός.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο