Πήγε το σκυλάκο του πέθαινε από καρκίνο μια τελευταία βόλτα στο αγαπημένο του βουνό- ΕΙΚΟΝΕΣ

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ο 57χρονος ξενοδόχος Carlos Fresco από το Λονδίνο είχε δίπλα του για 10 χρόνια τον αγαπημένο του Monty, έναν όμορφο σκυλάκο, ράτσας Labradoodle. Οι δυο τους ήταν αχώριστοι από τότε που σκύλος ήταν μικρό κουταβάκι.

Ο Monty όμως πριν από 18 περίπου μήνες αρρώστησε από λευχαιμία. Μετά από τη θεραπεία που έπρεπε να κάνει, το ζώο ήταν καλύτερα. Όμως λίγο καιρό μετά μετά η αρρώστια επανήλθε. Η επιδείνωσή του ήταν ραγδαία. Έδωσε σκληρή μάχη. Αλλά δεν τα κατάφερε.

Λίγο πριν πεθάνει ο Carlos θέλησε να του κάνει ένα δώρο. Να του δώσει μια τελευταία χαρά. Να τον πάει μια μεγάλη βόλτα, μια τελευταία βόλτα. Φυσικά ο σκύλος δεν ήταν δυνατόν να περπατήσει. Ήταν αδύναμος και εξουθενωμένος από τις θεραπείες και την αρρώστια. Έτσι έπρεπε να τον κουβαλήσει.

Η βόλτα θα γινόταν στη Νότια Ουαλία, στην περιοχή που είναι γνωστή για το εντυπωσιακό Εθνικό Πάρκο Becon Beconons, όπου βρίσκεται το Pen y Fan, το ψηλότερο βουνό νότια της Snowdonia.

Ο Carlos αρχικά μετέφερε τον άρρωστο σκυλάκο του σε ένα καρότσι, με τις κουβερτούλες του. Έμεινε μια εβδομάδα σε ένα φίλο του εκεί. Και στη συνέχεια τον πήρε στα χέρια και στην πλάτη του και ανέβηκε στο βουνό για να δουν μαζί τη θέα και να αναπνεύσουν τον καθαρό αέρα.

“Του άρεσε πολύ να ανεβαίνει τους λόφους. Αλλά και αυτή τη φορά, παρόλο που ήταν αδύναμος, απόλαυσε τη διαδρομή. Συναντήσαμε κόσμο και πήρε τόσες πολλές ευχές. Όσοι έμαθαν την ιστορία του και το τέλος που επρόκειτο να έρθει ήταν ιδιαίτερα συγκινημένοι. Πολλοί μάλιστα ήθελαν να τον συνοδέψουν σε αυτή τη βόλτα του. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για τη δύναμη και το κουράγιο που μου έδωσαν αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ήταν τελείως άγνωστοι, όμως ένιωσαν τον πόνο μου. Αυτός ο μικρός μου φίλος συγκίνησε πολλούς”, αναφέρει ο Carlos.

O γλυκός Monty πέθανε ήρεμος στο κρεβάτι του Carlos. Στα 10 του χρόνια, την ημέρα του Πατέρα.

Ο Carlos, ιδιαίτερα συγκινημένος, θα πει: “Ήταν πραγματικά ένα υπέροχο πλάσμα. Καλό ταξίδι και καληνύχτα μικρέ φίλε μου.”

(Picture: Carlos Fresco / SWNS)\

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο