Εικόνες ντροπής στην Ύδρα: Φόρτωσαν πάνω σε γαϊδουράκι ένα ψυγείο

από Μυρτώ Τζώρτζου
Και τι δεν έχει ειπωθεί για την απίστευτη κακοποίηση που υφίστανται τα ιπποειδή στην Ύδρα. Και όχι μόνο εκεί φυσικά. Τι να λέμε για τη Σαντορίνη που είναι πρωταθλήτρια. Κάθε χρόνο γίνονται διαμαρτυρίες και διαμαρτυρίες και διαμαρτυρίες. Γίνονται καταγγελίες. Γίνονται δημοσιεύματα για αυτό. Δεν ιδρώνει κανενός το αυτί. Και θέλουν και τουρισμό. Δυστυχώς έχουν. Γιατί αν άρχιζε ένα πραγματικό σαμποτάζ, θα ξανακοίταζαν τη συμπεριφορά τους στα ζώα.
Η φωτογραφία που ακολουθεί κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και πραγματικά προκαλεί οργή και θλίψη. Γιατί είναι άλλο ένα περιστατικό απίστευτης κακοποίησης ενός άτυχου ζώου που έπεσε στα χέρια βάρβαρων. Στη φωτογραφία βλέπουμε ένα γαϊδουράκι φορτωμένο με ένα ολόκληρο ψυγείο. Ναι, ένα ολόκληρο ψυγείο. Ούτε να το γράψουμε δεν μπορούμε.
Όπως αναφέρει η Areti Athanasiou Areti Athanasiou (@AretiAthanasiu) / Twitter, η οποία ανέβασε τη φωτογραφία στο Twitter, το ζώο με το ζόρι στεκόταν στα πόδια του από το βάρος. Και φυσικά κανείς δεν γνωρίζει τι απέγινε.
Τα ιπποειδή της χώρας μας ζουν έναν εφιάλτη. Μη λέμε μόνο για γάτες και σκύλους. Τα άλογα και τα γαϊδουράκια βασανίζονται σχεδόν όλα. Κάποια στιγμή δεν πρέπει να αρχίζει να εφαρμόζεται ο νόμος; Γιατί από την άλλη δεν μιλάει κανείς; Οι περισσότεροι θεωρούν αυτό ότι είναι φυσιολογικό. Είναι τρομερό αλλά έτσι είναι. Θεωρούμε ότι είναι φυσιολογικό.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 

Image

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο