Έπιασαν φοβικό γατούλη που είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο στη Λ. Αθηνών και είχε σπάσει το πόδι του

από Μυρτώ Τζώρτζου
Άλλη μια επιτυχημένη διάσωση είχαν αυτές τις μέρες οι εθελοντές της Alma Libre Alma Libre – Hellenic Animal Rescue | Facebook, οι οποίοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν για άλλη μια φορά ένα δύσκολο περιστατικό.
Η ομάδα έλαβε κατεπείγουσα έκκληση για βοήθεια μέσω της κ. Κατερίνα Κούνουπα, προέδρου του Σωματείο “Φιλόζωοι Χαϊδαρίου”, για παγίδευση με ασφάλεια ενός γάτου που είχε σπάσει το ποδαράκι του σε τροχαίο στη Λεωφόρο Αθηνών.
Η ίδια αναφέρει: “Ενημερώθηκα για ένα γατάκι με χτυπημένα πόδια που δεν μπορούσε να κινηθεί, όπως μου ανέφεραν. Είχε μπει κάτω από ένα κάδο σκουπιδιών, έξω από ένα βενζινάδικο και όταν πήγαινε να σηκωθεί, έπεφτε.
Όταν πήγα εκεί, τρόμαξα μόλις είδα πού βρισκόταν ο κάδος και διαπίστωσα ότι δεν ήταν μικρό γατάκι αλλά γάτος μεγάλος.
Ο κάδος ήταν ακριβώς στη στροφή ενός κεντρικού δρόμου του Δάσους Χαϊδαρίου στα φανάρια της Λ. Αθηνών. Ο δύστυχος γατούλης ήταν πολύ φοβισμένος και παρότι τα πίσω του πόδια δεν τα κινούσε αλλά τα έσερνε, μετακινιόταν μόλις τον πλησίαζα και τιναζόταν χωρίς να με αφήνει να τον προσεγγίσω. Καταφέραμε μαζί με υπάλληλο του βενζινάδικου να μετακινήσουμε τον κάδο αλλά ο γατούλης έφευγε και ήταν σε απόσταση αναπνοής από τη Λεωφόρο.
Τότε αποφάσισα να ζητήσω βοήθεια από ομάδα διάσωσης και κάλεσα στην Alma libre.”
Το περιστατικό φυσικά ήταν πολύ σοβαρό και δεν μπορούσε να περιμένει καθώς το ζωάκι κινδύνευε. Έτσι άνθρωπος της ομάδας πήγε στο σημείο άμεσα και μετά από συντονισμένες κινήσεις και πολύ προσεκτικά παγίδευσε το ζώο με απόχη, χωρίς να το στρεσάρει. Η οποιαδήποτε άλλωστε λάθος κίνηση θα μπορούσε να του στοιχίσει τη ζωή του.
Στη συνέχεια το ζωάκι μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του.
Δείτε την ανάρτηση της ομάδας:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο