Εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης βοηθάνε καμένα προβατάκια- Παντού πόνος

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μια φωτογραφία είναι, όπως λέμε, χίλιες λέξεις. Μια δυνατή φωτογραφία δεν χρειάζεται λεζάντα. Δεν χρειάζεται σχόλιο. Στις πρόσφατες φωτιές που έπληξαν τη χώρα μας υπήρξαν πολλές τέτοιες φωτογραφίες που τις έβλεπες και δεν μπορούσες να μιλήσεις. Σε έπιανε κόμπος στο στομάχι και θλίψη στην ψυχή.
Όπως ξέρουμε και όπως είδαμε η ανταπόκριση των εθελοντών για να βοηθήσουν πυρόπληκτα ζώα αυτές τις μέρες ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητική. Αυτό κάνουν άλλωστε κάθε φορά. Ξεπερνούν τον εαυτό τους. Κάνουν την υπέρβαση θέτοντας συχνά σε κίνδυνο τη ζωή τους. Αλλά αυτός είναι ο πραγματικός εθελοντισμός. Αγάπη και προσφορά που δεν έχουν όρια. Έτσι δεν είναι;
Κάηκαν δυστυχώς αμέτρητα ζώα. Δεν μπορούν να υπολογιστούν. Δεν υπάρχει σαφής αριθμός. Πολλά κάηκαν δεμένα, πολλά κλεισμένα σε μαντριά, πολλά  έτρεξαν να γλυτώσουν πανικόβλητα αλλά δεν τα κατάφεραν να διαφύγουν. Η φωτιά τρέχει περισσότερο από όλους και καίει τα πάντα στο διάβα της.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τη σελίδα του Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης / Tripoli’s Animal Care, GR. 
Θλιβερές φωτογραφίες, μαχαίρι στην καρδιά. Προβατάκια καμένα. Πλάσματα με ψυχή, που πονάνε και βασανίζονται και αυτά. Και που δεν φταίνε σε τίποτα. Είναι τα θύματα των ανθρώπινων ενεργειών.
Οι εθελοντές του Συλλόγου έτρεξαν να τα βοηθήσουν, να κάνουν το καλύτερο για αυτά. Να απαλύνουν τον πόνο τους. Κάνουν έκκληση για βοήθεια. Η κατάσταση είναι τραγική.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο