Εθελοντής έπιασε γατάκι που δεν έβλεπε και είχε πέσει στις γραμμές του ηλεκτρικού στο Παλαιό Φάληρο- Είχαν περάσει δύο τρένα από πάνω του (Εικόνες-Φωτό)

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μια δύσκολη διάσωση ενός πολύ μικρού γατιού από φιλόζωους εθελοντές διαβάζουμε στο Facebook  και για άλλη μια φορά λέμε ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι με ενσυναίσθηση, μπορεί να γίνουν πολλά.
Οι εθελοντές είναι οι Ntina Gkonta, Alexis Mantzoros, Marita Zografou, Magda Pap και Λέλλα Παπαδημητρίου, οι οποίοι με τη συνεργασία τους και την επιμονή τους κατάφεραν να σώσουν τρεις καταδικασμένες σε θάνατο ψυχές.
Τρία μωρά γατάκια εντοπίστηκαν αυτές τις μέρες στο Καραϊσκάκη. Τα μωράκια ήταν σε άθλια κατάσταση και έπρεπε να πάνε στον κτηνίατρο άμεσα. Οι εθελοντές κατάφεραν να πιάσουν τα δύο και να τα πάνε. Αλλά δεν μπόρεσαν να πιάσουν το τρίτο, το οποίο κάποια στιγμή χάθηκε. Και ξεκίνησαν εκκλήσεις στο Facebook για να βρεθεί. Δύο φορές πήγαν αλλά δεν το βρήκαν. Συνήθως τα άρρωστα γατάκια κρύβονται.
Όμως το μικρούλι στάθηκε τυχερό καθώς ένας από τους εθελοντές αυτούς κάποια στιγμή το είδε. Αλλά δεν μπορούσε να το πιάσει. Ήταν μέσα στις γραμμές του τρένου, στον ΗΣΑΠ του Παλαιού Φαλήρου, και έτρεχε. Η ζωή του κινδύνευε άμεσα.
Στην έκκληση για βοήθεια ανταποκρίθηκε ο Alexis Mantzoros, γνωστός για τη φιλοζωική του δράση. Έσπευσε στο σημείο και με συνεννόηση με την υπεύθυνη του σταθμού ξεκίνησε την προσπάθεια απεγκλωβισμού του γατιού. Το γατάκι είχε σοβαρό πρόβλημα στα μάτια και δεν έβλεπε. Και δεν ήξερε πού πήγαινε. Τα πράγματα ήταν δύσκολα. Κάποια στιγμή όμως τα κατάφερε. Το μικρό πιάστηκε στο δίχτυ που του έριξε και έτσι το έβγαλε από τις γραμμές. Όπως μάλιστα λέει ο ίδιος είχαν προλάβει να περάσουν δύο συρμοί από πάνω του χωρίς-ευτυχώς- να πάθει τίποτα.
Το γατάκι αυτό αλλά και τα δύο άλλα αδερφάκια του ζητάνε άμεσα φιλοξενία. Θα είναι όλα μέσα σε crate με τα έξοδα καλυμμένα. Είναι μεγάλη ανάγκη να βρεθούν φιλοξενίες. Αν κάποιος θέλει να τα φιλοξενήσει, ας επικοινωνήσει με την κυρία Ntina Gkonta Ntina Gkonta.
Οι άνθρωποι αυτοί έκαναν μια αλυσίδα διάσωσης και κατάφεραν να σώσουν τρεις ψυχές, που δεν είχαν καμιά ελπίδα επιβίωσης. Τις περιέθαλψαν και τις φρόντισαν. Ας βοηθήσει κάποιος με μια φιλοξενία, καθώς δεν πρέπει να ξαναγυρίσουν στο δρόμο. Μόνο όταν βοηθάμε ο ένας τον άλλο μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα.

Δείτε το βίντεο:

(20+) Facebook

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Vicky Knoedler 13 Ιανουαρίου, 2021 - 1:41 πμ

Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που ονομάζονται άνθρωποι !!!

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο