Εθελόντριες του καταφυγίου Σύρου πήγαν, έκαναν μπάνιο, και καλλώπισαν τα σκυλάκια που ζουν εκεί

από Μυρτώ Τζώρτζου
Οι εθελοντές, το έχουμε ξαναπεί, είναι οι ήρωες της διπλανής πόρτας. Ελάχιστοι τους προβάλλουν και ελάχιστοι τους λένε μπράβο. Και δεν είναι θέμα το μπράβο αλλά τα προβλήματα και τα εμπόδια που συχνά βρίσκουν μπροστά τους. Κυρίως από τους συνανθρώπους μας που δεν αγαπούν και δεν θέλουν τα ζώα. Τους κάνουν συχνά τη ζωή δύσκολη. Όσοι ασχολούνται με τα αδέσποτα το γνωρίζουν καλά αυτό.
Όμως εκείνοι, όσα εμπόδια και αν βρουν, συνεχίζουν. Γιατί η αγάπη τους στα ζώα και η θέληση για προσφορά τους κάνουν να συνεχίζουν. Και αυτό είναι πολύ σπουδαίο. Το να μη το βάζεις κάτω όσα εμπόδια και αν συναντάς.
Αφορμή για αυτό μια ανάρτηση των εθελοντών του καταφυγίου της Σύρου Syros Stray Animal Shelter / Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Σύρου.
Πέντε εθελόντριες πριν από μερικές μέρες έδωσαν ραντεβού ένα πρωί στο χώρο των ζώων να κάνουν κάτι όχι ιδιαίτερα συνηθισμένο. Να κάνουν μπάνιο και να καλλωπίσουν τα ζωάκια που βρίσκονται εκεί. Και το έκαναν. Όπως οι ίδιοι λένε, το αποτέλεσμα τους δικαίωσε. Τα σκυλάκια το καταχάρηκαν. Τα κορμάκια τους μύρισαν υπέροχα, καθάρισαν και το τρίχωμά τους έλαμψε.
Και δεν έμειναν εκεί. Έκαναν και γενική καθαριότητα σε όλο τον εσωτερικό χώρο του καταφυγίου. Έπλυνα κρεβατάκια, τα πάντα.
Ποιος αφιερώνει μια μέρα από την ξεκούρασή του για κάτι τέτοιο; Ελάχιστοι.
Διαβάστε την ανάρτηση των εθελοντών:
“Πέντε εθελόντριες δώσαμε ραντεβού Σάββατο πρωί στο καταφύγιο. Στόχος να κάνουμε μπάνιο και καλλωπισμό σε όλες τις αγάπες μας!! Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε πλήρως!! Όλα τα κορμάκια μοσχοβολούν, είναι πεντακάθαρα και το τρίχωμά τους λάμπει!!! Πλύναμε και όλα τα κρεβατάκια τους και κάναμε γενική καθαριότητα στον εσωτερικό χώρο του καταφυγίου, σε όλα τα δωμάτιά τους!! Το τι φιλάκια εισπράξαμε από τα μουσούδια μας….η ωραιότερη ανταμοιβή για κάθε εθελοντή που λατρεύει τα ζωάκια!!!”
Το μπράβο μας σε αυτούς τους ανθρώπους είναι λίγο!
Syros Stray Animal Shelter / Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Σύρου
Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο