Αρκούδα εντοπίστηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη σε κεντρικότατο σημείο της πόλης της Φλώρινας διασχίζοντας μάλιστα την Πλατεία Μαραθώνος με κατεύθυνση το χώρο της δημοτικής αγοράς. Ωστόσο τα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής, μόλις την πήραν χαμπάρι, άρχισαν να την κυνηγάνε και την ανάγκασαν να κατευθυνθεί στο δάσος. Από τη φωτογραφία πιθανόν το ζώο να είναι νεαρής ηλικίας.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Αρκτούρου, Πάνος Στεφάνου, μίλησε και εξήγησε στο GRTimes.gr το λόγο που επισκέπτονται τα ζώα αυτά αυτή την περίοδο κατοικημένες περιοχές. «Αυτό το διάστημα είναι η περίοδος αναπαραγωγής για τις αρκούδες, οπότε η κινητικότητα είναι σίγουρα αυξημένη. Ο βασικός λόγος για να βρεθεί σε μια κατοικημένη περιοχή είναι το φαγητό. Η αναπαραγωγική περίοδος προϋποθέτει για τις αρκούδες και αυξημένες διατροφικές ανάγκες. Σε περίπτωση που υπάρξει συνάντηση με αρκούδα πρώτα πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία, διότι δεν υπάρχει λόγος πανικού. Η αρκούδα δεν κυνηγάει ανθρώπους. Δεύτερον, να μην κινηθεί κανείς προς την αρκούδα, ιδίως αν υπάρχει και μικρό δίπλα της. Τρίτον, να δείξει πως δεν επιθυμεί να την παρενοχλήσει με οποιονδήποτε τρόπο και τέταρτον να της δώσει οδό διαφυγής, εφόσον τη συναντήσει σε κλειστό χώρο».Όσο για το εάν κινδυνεύουν οι κάτοικοι της περιοχής ο κ. Στεφάνου προσθέτει ότι δεν υπάρχει θέμα κινδύνου, ενώ σπάνια θα δημιουργηθεί τέτοιο ζήτημα. «Το να κυκλοφορούν σε χώρους με τεράστιο όγκο δεν είναι επικίνδυνο. Ωστόσο, εάν κάποιος συναντήσει μία αρκούδα στην αυλή του ή σε κάποιο μονοπάτι που είναι «κλειστά», πρέπει να της δώσει όσο περισσότερο χώρο γίνεται και να μην κατευθυνθεί προς τα πάνω της», αναφέρει στο GRTimes.gr ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Αρκτούρου.
Η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας ενημερώνει σχετικά με την εμφάνιση της αρκούδας εντός της πόλης της Φλώρινας:
Στις 16/05/2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 23:48 μ.μ., ειδοποιήθηκε η Δ/νση Δασών Φλώρινας  από την Αστυνομική Δ/νση για παρουσία αρκούδας εντός της πόλης Φλώρινας. Το άγριο ζώο με την επιτήρηση της αστυνομίας διέφυγε εντός λίγων λεπτών προς το περιαστικό δάσος του Αγ. Παντελεήμονα.