Γιατί μια εκκλησία στη Νέα Υόρκη γεμίζει μια φορά το χρόνο ζώα;

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια διαφορετική λειτουργία έγινε αυτές τις μέρες σε εκκλησία της Νέας Υόρκης, την οποία παρακολούθησαν εκτός από άνθρωποι και πολλά ζώα. Μια φορά το χρόνο στην Christ Church, που βρίσκεται στο Upper East Side της Νέας Υόρκης, γίνεται η λειτουργία Blessing of Animals, στην οποία ευλογούνται τα ζώα που βοηθούν με κάθε τρόπο τους ανθρώπους. Πρόκειται για ζώα της αστυνομίας, του στρατού, ζώα που βοηθούν ανθρώπους που έχουν ανάγκη από ψυχολογική στήριξη, ζώα θεραπείας, κατοικίδια αλλά και παραγωγικά ζώα.

Ο χώρος της εκκλησίας αυτές τις μέρες θυμίζει κιβωτό του Νώε, όπου μπορεί να συναντήσει κανείς σκυλάκια, άλογα, γάτες, κότες, κατσίκες, γουρούνια, παπαγάλους, χελώνες, ακόμα και λάμα. Οι σκύλοι και τα άλογα έχουν την τιμητική τους καθώς ψέλνει για αυτά ξεχωριστούς ύμνους η χορωδία του σχολείου Roosevelt High School. Στο τέλος δε της λειτουργίας τα ζώα ραντίζονται με αγιασμένο νερό.

Στη λειτουργία αυτή δεν μπορούν να συμμετάσχουν μόνο άνθρωποι αλλά ούτε και μόνα ζώα καθώς πρέπει ο κάθε πιστός να συνοδεύεται με το ζώο του.

Και όσο για την προσευχή, αυτή λέει: “Σου ζητάμε να ευλογήσεις αυτό το ζώο. Με τη δύναμη της αγάπης σου να το βοηθήσεις να ζήσει σύμφωνα με αυτό που θες. Προσευχόμαστε για όλον τον όμορφο κόσμο που έχεις δημιουργήσει. Και εσύ, Κύριέ μας, ευλόγησε όλα τα δημιουργήματά σου. Αμήν”.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο