Γνωρίστε τα πανέμορφα σκυλιά που έχουν 6 δάχτυλα- Η ράτσα αυτή είναι προστατευόμενη

από Μυρτώ Τζώρτζου

Είναι γνωστό ότι τα σκυλιά έχουν τέσσερα δάκτυλα στην κάθε πατούσα. Υπάρχει όμως μία φυλή σκύλων που έχει έξι δάκτυλα, κάτι που οι επιστήμονες ονομάζουν Polydactyly ή polydactylism. Η φυλή αυτή έχει το όνομα, Νορβηγική φυλή σκύλων Norwegian Lundehund ή Puffin Dog, που σημαίνει σκύλος θαλάσσιων παπαγάλων, και πρόκειται για κυνηγόσκυλα που τα είχαν οι Βίκινγκς για να κυνηγάνε ένα είδος πουλιού, το Puffin.

Κατάγονται από τα νησιά Λοφότεν, τα οποία βρίσκονται απέναντι από την πόλη Μπόντο, βόρεια του Αρκτικού Κύκλου. Αυτοί οι μικρόσωμοι σκύλοι έχουν εκτραφεί ειδικά για να κυνηγούν θαλασσινούς παπαγάλους. Ο πληθυσμός μειώθηκε δραματικά μετά την απαγόρευση της πρακτικής.

Στην πατρίδα τους τη Νορβηγία τα Norewgian Lundehund θεωρούνται προστατευόμενο είδος. Αυτή τη στιγμή ο πληθυσμός τους αριθμεί 1500 σκυλιά παγκοσμίως, εκ των οποίων τα 600 ζουν στη Νορβηγία. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι η απίστευτη ευλυγισία τους καθώς μπορούν να κάνουν πίσω το κεφάλι τους μέχρι να ακουμπήσουν την πλάτη τους.

Το βάρος αυτών των σκυλιών μπορεί να φτάσει τα 7 κιλά. Έχουν κατά μέσο όρο ζωής τα 14 χρόνια. Είναι αρκετά προστατευτικά με την οικογένεια και τα πάνε πολύ καλά με τα παιδιά.

👉🏻  Δείτε εδώ Bouncing Norwegian Lundehund / Puffin Dog – YouTube

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο