Γνωρίστε τις 3 νέες φυλές σκύλων

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το Westminster Kennel Club Dog Show, o διασημότερος και πιο έγκριτος διαγωνισμός κυνολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, πρόσθεσε φέτος τρεις νέες φυλές στην επίσημη λίστα του, ενώ ετοιμάζεται για την ετήσια εκδήλωσή του.

Η εισαγωγή των νέων φυλών στη φετινή έκθεση ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο χώρο της επίδειξης στη Νέα Υόρκη ενώ ο διαγωνισμός θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Περισσότερα από 2.800 σκυλιά αναμένεται φέτος να διαγωνιστούν στην ευκινησία, την υπακοή και τα χαρακτηριστικά της φυλής τους.

Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως η λίστα με τα σκυλιά που κάθε χρόνο ανανεώνεται αποτελεί «κόκκινο πανί» για οργανώσεις που μάχονται για τα δικαιώματα των ζώων. Αρκετοί ακτιβιστές υποστηρίζουν πως η λίστα προωθεί και ευθύνεται για ακραίες και εξαντλητικές διασταυρώσεις και πως στρέφει τους ανθρώπους μακριά από τα ημίαιμα σκυλιά που δεν ανήκουν σε κάποια αναγνωρισμένη φυλή.

Δείτε ποιες είναι οι τρεις νέες φυλές:

Το αμερικανικό άτριχο τεριέ
Ένα νευρικό, μικρό σκυλί ιδανικό για τους πάσχοντες από αλλεργία που θεωρείται εξαιρετικά δραστήριο και χαρακτηρίζεται από μεγάλη περιέργεια.

Το Sloughi
Μεσαίου μεγέθους αθλητικό κυνηγόσκυλο με κοντό, λείο τρίχωμα. Η φυλή αναπτύχθηκε στη Βόρεια Αφρική για κυνήγι. Τα ζώα μπορούν να συνδεθούν με τους ιδιοκτήτες τους, αλλά κρατούν απόσταση από τους ξένους.

Το Pumi
Μια αρχαία ουγγρική φυλή τσοπανόσκυλων. Πρόκειται για ένα χαριτωμένο και δυνατό σκυλί που εκπαιδεύεται εύκολα και του αρέσει να ικανοποιεί τον ιδιοκτήτη του.

 

Πηγή: http://www.altsantiri.gr/

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο