Γνωρίστε τον Ρούντι, το κυνηγόσκυλο από την Ξάνθη, που δίνει αγάπη σε παιδιά με ειδικές ανάγκες

από Μυρτώ Τζώρτζου
σκύλος-θεραπείας

Το πλατό του Open επισκέφτηκε ο Ρούντι, ένα πανέμορφο κυνηγόσκυλο μαζί με την κηδεμόνα του Άννα Μαρία Ζαφειριάδου.Ο τετράποδος φίλος του ανθρώπου είναι από τα «Αδεσποτούλια της Ξάνθης» Adespotoulia Xanthis | Xánthi | Facebook και στόχος τους είναι να δίνει αγάπη σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.

«Μπορεί να δεχτεί χάδια από παιδιά με ειδικές ανάγκες που ποτέ δεν άγγιξαν σκύλο. Αγγίζουν τον Ρούντι και μετά θέλουν να το ξανακάνουν. Τα ηρεμεί και βλέπουμε πως η κίνηση που κάνουν μετά είναι πιο ήρεμη. Ο Ρούντι είναι ταλέντο εκ φύσεως, δεν είναι εκπαιδευμένος. Πηγαίνει σε όλους, δίνει το χέρι του», λέει η κηδεμόνας του και επισημαίνει:

«Έρχονται σχολεία στο καταφύγιο από όλη την Ελλάδα. Μεταδίδει τη γαλήνη που έχει μέσα του και την αγάπη του και τη βγάζει σε ενέργεια».

Ο Ρούντι με άλλα σκυλάκια, όπως τη Σούγκαρ, το σκύλο – διασώστη που επιχείρησε στους σεισμούς στην Τουρκία, βραβεύτηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις.

 

«Μπορεί να δεχτεί χάδια από παιδιά με ειδικές ανάγκες που ποτέ δεν άγγιξαν σκύλο. Αγγίζουν τον Ρούντι και μετά θέλουν να το ξανακάνουν. Τα ηρεμεί και βλέπουμε πως η κίνηση που κάνουν μετά είναι πιο ήρεμη. Ο Ρούντι είναι ταλέντο εκ φύσεως, δεν είναι εκπαιδευμένος. Πηγαίνει σε όλους, δίνει το χέρι του», λέει η ιδιοκτήτρια του και επισημαίνει:

«Έρχονται σχολεία στο καταφύγιο από όλη την Ελλάδα. Μεταδίδει την γαλήνη που έχει μέσα του και την αγάπη του και την βγάζει σε ενέργεια».

Ο Ρούντι με άλλα σκυλάκια καθώς την Σούγκαρ, τον σκύλο – διασώστη που επιχείρησε στους σεισμούς στην Τουρκία, βραβεύτηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις.

Πηγή: Έθνος (ethnos.gr)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο