Γνωρίστε τον Schmagel, τον πρώην αδέσποτο γατούλη, που παίζει στη νέα ταινία του Tom Hanks

από Μυρτώ Τζώρτζου
MOVIE OTTO
Μπορεί ο πρωταγωνιστής της ταινίας A Man Called Otto να είναι ο γνωστός ηθοποιός Tom Hanks, όμως άλλος φαίνεται να κλέβει την παράσταση στο έργο. Και μιλάμε για έναν υπέροχο και πανέμορφο γάτο, ο οποίος εμφανίζεται στο έργο και έχει στην κυριολεξία κλέψει τις καρδιές μικρών και μεγάλων.
Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Ότο, ενός γκρινιάρη μεσήλικα, ο οποίος ζει σε ένα προάστιο στο Πίτσμπουργκ. Ψυχαναγκαστικός και γκρινιάρης ο Ότο αγαπάει την τάξη και την ησυχία. Ζει απομονωμένος προσπαθώντας να ξεπεράσει το θάνατο της συζύγου του Sonya. Όλα αυτά όμως μέχρι την ημέρα οπου μία ζωηρή νεαρή οικογένεια μετακομίζει στη διπλανή πόρτα, και μία απροσδόκητη φιλία θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή του.
Η ταινία βασίζεται στη νουβέλα του Φρέντρικ Μπάκμαν (Fredrik Backman) «A Man Called Ove» που είχε γίνει ξανά διασκευή στην Σουηδία το 2015.
Και ερχόμαστε στο φοβερό και τρομερό γάτο που ονομάζεται Schmagel. Η κηδεμόνας του είναι η Britany Hufnagle Long, η ιδιοκτήτρια του Hill Crest Canine Country Club Catawissa, PA , όπου εκπαιδεύτηκε ο τετράποδος ηθοποιός.
Ο Schmagel βρέθηκε αδέσποτο γατάκι, το οποίο διέσωσε και υιοθέτησε η Long. Επρόκειτο για ένα πανέξυπνο πλάσμα που εντυπωσίασε όλους με την ικανότητά του να μαθαίνει. Ήδη ο γάτος εμφανίζεται και σε άλλα έργα και διαφημίσεις.
Και όσο για την εκπαίδευσή του η Long θα πει: «Είχαμε 8 εβδομάδες προετοιμασίας μόλις πήραμε στα χέρια μας το σενάριο και είδαμε μερικές από τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν ώστε να τον προετοιμάσουμε και να τον εκπαιδεύσουμε να κάνει αυτά που έπρεπε σύμφωνα με το σενάριο. Το πιο δύσκολο πράγμα σε αυτό ήταν ότι πολλά από αυτά ήταν έξω και κατά τους πολύ κρύους μήνες του χρόνου».
Ο Schmagel μάλιστα ήταν τόσο καλόw στο να μαθαίνει που δεν χρειάστηκε να τον ντουμπλάρει η αδερφή του, η Schmagel. H Schmagel ήρθε στα γυρίσματα και αρκέστηκε μόνο στις λιχουδιές που της έδωσαν.
Ο Tom Hanks, ο οποίος έχει δουλέψει με σκύλους σε ταινίες, ανέφερε ότι μέχρι να δουλέψει με τον Schmagel πίστευε ότι οι γάτες δεν εκπαιδεύονται. Όμως ο γάτος αυτός τον διέψευσε.

 

Pix/Shutterstock

StarPix/Shutterstock

(OSV News photo/Niko Tavernise, courtesy Columbia Pictures)

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Αλεξία Μπαλη 11 Απριλίου, 2023 - 11:21 μμ

Θα ήθελα να ανανεώνεται τα άρθρα σας συχνότερα. Είναι πολυ ωραίο το σάιτ. Μην διαβάζουμε τα ίδια και τα ίδια. Ευχαριστώ.

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο