Υιοθετήθηκε η τρίποδη Ρίτα που βρέθηκε στην Ελευσίνα με τους τένοντες και τα νεύρα του ενός ποδιού κομμένα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Για μια υπέροχη υιοθεσία μαθαίνουμε από τη φιλοζωική ομάδα ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ Αδέσποτα Μυστήρια – φιλοζωική ομάδα Ελευσίνας, η οποία έχει να κάνει με μια τρίποδη σκυλίτσα, τη Ρίτα.
Η νεαρή Ρίτα βρέθηκε τον Οκτώβρη του 2020 στην Ελευσίνα άσχημα χτυπημένη στο αριστερό της πίσω πόδι. Κλήθηκε για το περιστατικό ο υπεύθυνος διαχείρισης αδέσποτων του Δήμου και το ζώο προσκομίστηκε άμεσα στο ΔΙΚΕΠΑΖ.
Μετά από έλεγχο και εξέταση, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε απώλεια στήριξης και είχαν κοπεί και νεύρα και τένοντες με κίνδυνο οστεομυελίτιδας. Έτσι ο ακρωτηριασμός του ποδιού της όμορφης Ρίτας ήταν δυστυχώς αναπόφευκτος!
Μετά την αποθεραπεία της εντάχθηκε, όπως γράφουν οι εθελοντές της ομάδας, στην παρέα των υπόλοιπων μουσούδων. Και παρά το γεγονός ότι ήταν αρχικά άκρως φοβική, με αγάπη και υπομονή από τους αρμοδίους του Δήμου, κατάφερε να ξεπεράσει τις φοβίες της και να γίνει ένα χαρούμενο και υπέροχο σκυλάκι. Που έψαχνε φυσικά για ένα μόνιμο σπίτι.
Η υιοθεσία ενός τρίποδου ζώου δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Δυστυχώς οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι ένα ζώο με τρία πόδια συμπεριφέρεται ακριβώς το ίδιο με ένα ζώο που έχει όλα του τα πόδια. Τρέχει, παίζει, είναι χαρούμενο, φιλικό και χαίρεται τη ζωή. Το ότι έχει τρία πόδια είναι στο δικό μας το μυαλό. Γιατί στο δικό του είναι ότι είναι ένα κανονικό ζωάκι.
Η Ρίτα στάθηκε τυχερή. Γιατί βρέθηκε ένα σπίτι να ανοίξει τις πόρτες της για αυτή. Η Νεφέλη και ο κούκλος γάτος της καλωσόρισαν το νέο μέλος του σπιτιού. Η Ρίτα ξεκινάει μια νέα υπέροχη ζωή.
Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Καλή ζωή στην όμορφη Ρίτα.

Διαβάστε και αυτά:

Τι μου έμαθε για τη ζωή ο τριποδάκος γατούλης μου – Petpet.news

Ξάνθη: Μαθητές Δημοτικού πήγαν να επισκεφτούν μια τρίποδη σκυλίτσα, τη Δανάη, που έχουν υιοθετήσει εικονικά – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο