Αχαρνές: Εθελοντές μέσα σε ελάχιστες μέρες έσωσαν άρρωστο σκυλάκο που πήγαινε για ευθανασία στο ΔΙΚΕΠΑΖ

από Μυρτώ Τζώρτζου
Η δύναμη και η αγάπη των εθελοντών κάνουν θαύματα. Το γράφουμε συνέχεια. Είναι πάνω από Δήμους, κυβερνήσεις, υπεύθυνους και ανεύθυνους. Η αγάπη αυτή- και μόνο- σώζει ψυχές που είναι καταδικασμένες.
Ένα τέτοιο θαύμα έγινε και αυτές τις μέρες με ένα ταλαιπωρημένο σκυλάκι χωρίς μέλλον. Το περιστατικό έκαναν γνωστό οι εθελοντές του Merimna Sillogos (“Μέριμνα” Σύλλογος Κοινότητας Θρακομακεδόνων για την προστασία της φύσης και των αδέσποτων ζώων).
Πρόκειται για το σκυλάκο Τζακ, μόλις 8 κιλά, ο οποίος μπήκε άρρωστος στις 4 Μαρτίου 2021 στο ΔΙΚΕΠΑΖ (ΑΧΑΡΝ 2995, τα στοιχεία του). Περισυλλέχθηκε από την οδό Αναγεννήσεως 1, στις Αχαρνές.
Πριν από λίγες μέρες λοιπόν ξαφνικά ο Δήμος Αχαρνών ενημέρωσε το Σύλλογο, 3 εθελόντριες δηλαδή, ότι αν σε 5 μέρες δεν βρεθεί υιοθεσία ή φιλοξενία, θα γίνει ευθανασία, βάσει του Νόμου 4039/12 άρθρο 9 παρ.4 γ & άρθρο 17Α. Ο λόγος; Επειδή λόγω ηλικίας δεν μπορούσε να γίνει ούτε στείρωση ούτε θεραπεία για το καλαζάρ που είχε (1/1600).
Πέντε μέρες, 3 εθελοντές. Για σκεφτείτε το. Είναι δυνατόν να γίνει αυτό; Και όμως είναι. Είπαμε, η δύναμη των εθελοντών είναι πάνω από όλους. Γιατί το να έχεις ενσυναίσθηση είναι σπάνιο πράγμα.
Έτσι στήθηκε μια διαδικτυακή γέφυρα διάσωσης. Ένας αγώνας δρόμου. Κοινοποιήσεις και πάλι κοινοποιήσεις. Ενημέρωση, αγωνία, άγχος, συμμετοχή πολλών ανθρώπων σε αυτό και τέλος… ενδιαφέρον. Ο σκύλος πήγε για φιλοξενία. Ώστε να σωθεί. Ώστε να γίνει η θεραπεία του. Υπέροχοι οι άνθρωποι που του έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία.
Για την ιστορία, γιατί πρέπει να λέγονται και αυτά μήπως κάποιοι ακούσουν, το ζώο όσο καιρό έμεινε στο ΔΙΚΕΠΑΖ, πληροφορούμαστε ότι δεν έλαβε καμία θεραπεία.
Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο