Εριέττα Κούρκουλου Λάτση με ένα από τα σκυλάκια της Σπάρτης: «Η Σπάρτη ήταν μόνο η αρχή».

από Μυρτώ Τζώρτζου
H αυτοψία που έγινε αυτές τις μέρες από το σωματείο Save a Greek Stray Strays Sparta Greece – SSG στα δύο δημοτικά κυνοκομεία Σπάρτης αποκάλυψε για άλλη μια φορά τη φρίκη που ζούσαν τα ζώα εκεί. 400 ζώα σε άθλια κατάσταση. Οι καταγγελίες υπήρχαν χρόνια καθώς κάποιοι ελάχιστοι εθελοντές στη Σπάρτη, με μεγάλο πόλεμο, προσπαθούσαν να κάνουν κάτι. Όμως δεν γινόταν τίποτα. Και τα ζώα βασανίζονταν σε δύο αυτά κολαστήρια.
Χάρη λοιπόν στο Save a Greek Stray η υπόθεση προχώρησε και τους ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας.
Το σωματείο υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Σπάρτης κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της κακοποίησης ζώων και στα δύο κυνοκομεία του Δήμου Σπάρτης. Ζητήθηκε επίσης να διαταχθεί από την Εισαγγελία η παράδοση των ετοιμοθάνατων και των πολύ άρρωστων ζώων. Ζήτησαν επίσης και την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των υπευθύνων.
Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση  και ήδη έγιναν οι τρεις πρώτες συλλήψεις, ανάμεσά τους και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Αθανάσιος Καρλαύτης, Αντιδήμαρχος Προστασίας, Καθαριότητας & Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων.
Η ομάδα από τη Σπάρτη αναχώρησε με 44 ψυχές σε πολύ άσχημη κατάσταση ώστε να τους παρέχουν την απαραίτητη περίθαλψη. Να κάνουν τα πάντα να τα σώσουν. Δεν ξεχνούν όμως τα υπόλοιπα 350 ζώα που βρίσκονται εκεί. Θα είναι δίπλα σε αυτούς που ήδη είναι εκεί να βοηθήσουν.
Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση Erietta Kourkoulou Latsi, ιδρύτρια του Save a Greek Stray, έκανε μια συγκινητική ανάρτηση κρατώντας στην αγκαλιά της ένα από τα σκυλάκια της Σπάρτης. Ένα μωράκι. Η ίδια βρίσκεται σε εγκυμοσύνη. Αυτό που μας δίνει ελπίδα, κάτι μου έχουμε χάσει τελείως σε αυτή τη χώρα, είναι η φράση της: “Η Σπάρτη ήταν μόνο η αρχή.”
Δείτε την ανάρτησή της: 
 «Δύο μωρά σε μια φωτογραφία… και τα δύο εξίσου άξια της ίδιας αγάπης, της ίδιας φροντίδας και της ίδιας προστασίας από τον οποιονδήποτε τολμήσει να τους κάνει κακό.
Η Σπάρτη ήταν μόνο η αρχή.
Θα είμαστε παρόντες όπου υπάρχουν ζώα που υποφέρουν στα χέρια ανθρώπων που αδιαφορούν για εκείνα και θα απαιτήσουμε τη δικαιοσύνη όσες φορές χρειαστεί.
Όλα αυτά τα προβλέψαμε και τα έχετε γραπτώς. Τώρα θα μας βρείτε απέναντί σας. Το υπόσχομαι και στα δυο αυτά μωρά, που έχουν κάθε δικαίωμα να μεγαλώσουν σε έναν καλύτερο κόσμο».

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

Λελα Παπαδημητριου 24 Φεβρουαρίου, 2022 - 2:12 μμ

Στην κ.Κουρκουλου ενα τεραστιο μπραβο
γιατι ειναι τοσο αξιολογη ,ωριμη , αποτε-
λεσματικη και τρυφερη προς καθε μορφη
ζωης.
Την ευχαριστουμε απο καρδιας οπως και
ολη την ομαδα της.
Για τους εμπλεκομενους στα κολαστηρια
της Σπαρτης να τιμωρηθουν παραδειγμα-
τικα οπως και οσοι ακολουθησουν.

Reply
Μυρτώ Τζώρτζου 28 Φεβρουαρίου, 2022 - 4:49 πμ

Ναι είναι ελπίδα💗

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο