Η κατσικούλα Ελπίδα περπατάει και πάλι με το αμαξίδιο που της έφτιαξε ο Βασίλης Τζιγκούρας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Έχει φτιάξει αναπηρικό αμαξίδιο για αμέτρητα σκυλάκια και γατάκια. Αλλά και για άλλα ζώα, όπως προβατάκι, αρκούδα, σκατζόχοιρο, χελώνα, κατσικάκι, πάπια. Και τώρα ένα άλλο ζωάκι χρειάστηκε τη βοήθειά του. Πρόκειται για την κατσικούλα Ελπίδα.

Το όνομα του Βασίλη Τζιγκούρα θα το έχετε σίγουρα ακούσει. Στους ανθρώπους που αγαπάνε και φροντίζουν τα ζώα ο άνθρωπος αυτός θεωρείται ο άγγελος των τετράποδων πλασμάτων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Που τους δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Να περπατήσουν, να παίξουν και να χαρούν. Ζωάκια που μέχρι πρότινος ήταν καταδικασμένα σε ευθανασία, χάρη στα μαγικά του χέρια, κερδίζουν και πάλι τη ζωή. Όλα άλλωστε τα πλάσματα έχουν δικαίωμα στη ζωή.

Η κατσικούλα Ελπίδα από τη Σταμάτα είχε ένα ατύχημα. Το ατύχημα αυτό της προκάλεσε πρόβλημα στη βάδιση. Το αμαξιδιο, όπως αναφέρει ο ίδιος ο Βασίλης, δεν θα αποτελεί μόνο μέρος της θεραπείας της αλλά και μέρος της καθημερινότητάς της καθώς παλεύει να σταθεί ξανά στα πόδια της. Η πρώτη εφαρμογή ήταν παραπάνω από ικανοποιητική. Όλοι ελπίζουν να το δεχτεί με χαρά.

Και εμείς ευχόμαστε το ίδιο. Και να έχει μια υπέροχη ζωή.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Δείτε φωτογραφίες από άλλα ζώα για τα οποία έφτιαξε καροτσάκι

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο