Η νέα ζωή στη Γερμανία του σκυλάκου Φίλιπ που βρέθηκε σε άθλια κατάσταση, παρατημένος στο Σκουτάρι Σερρών

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις σε ένα ζώο είναι να το εγκαταλείψεις. Να το πετάξεις αφήνοντάς το στο δρόμο. Δυστυχώς η χώρα μας, εκτός από ρεκόρ στις κακοποιήσεις, έχει και ρεκόρ στις εγκαταλείψεις. Ζώα πετιούνται όχι μόνο στους δρόμους αλλά και στα βουνά και στα σκουπίδια.
Οι λόγοι πολλοί. Γιατί γέρασε και δεν το θες πια, γιατί αρρώστησε, γιατί δεν το στείρωσες και γέννησε, οπότε ξεφορτώνεσαι τα μικρά του ή καμιά φορά και το ίδιο, γιατί άλλαξε η ζωή σου και σε αυτή θεωρείς ότι δεν χωράει πλέον αλλά και επειδή απλά το βαρέθηκες. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εγκαταλείπουν το σκυλάκι ή τη γατούλα τους επειδή απλά τα βαρέθηκαν.
Και έχουμε και τις εγκαταλείψεις πάρα πολλών κυνηγών. Μάστιγα είναι αυτές οι εγκαταλείψεις που γίνονται όταν γεράσει το ζώο τους και δεν είναι πια “εργαλείο” για το κυνήγι, όπως το θεωρούν. Ή όταν αυτό, για κάποιους λόγους, ασθένεια, για παράδειγμα, δεν μπορεί πλέον να κυνηγήσει.
Ένα τέτοιο πλάσμα ήταν και ο σκυλάκος που βλέπετε στις φωτογραφίες. Ο Φίλιπ, ο οποίος βρέθηκε πριν από κάποιους μήνες σε άθλια κατάσταση, έξω από ένα βενζινάδικο, σκελετωμένος και άρρωστος, στο Σκουτάρι Σερρών. Ήταν όμως τυχερός καθώς ειδοποιήθηκε ο “Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών” ΦΟΣ https://www.facebook.com/filozoikosserron/?ref=br_rs όπου και τον διέσωσε. Στη συνέχεια πήγε για φιλοξενία στην κ. Ντίνα Μανδράκη https://www.facebook.com/magufis.magufidis, γνωστή για τον αγώνα που δίνει για να σώσει όσα περισσότερα ζώα γίνεται.
O Φίλιπ έγινε καλά και μεταμορφώθηκε σε έναν υπέροχο σκύλο που έψαχνε πλέον σπίτι. Και το σπίτι βρέθηκε. Όχι στην Ελλάδα αλλά στη Γερμανία. Μια οικογένεια άνοιξε τις πόρτες της και τον υιοθέτησε δίνοντάς του έτσι μια δεύτερη ευκαιρία.
Και όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, ο σκυλάκος είναι πλέον ευτυχισμένος.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο