Η συγκλονιστική ιστορία της Ρίχτερ που πλακώθηκε από δοκάρι στο σεισμό στο Αρκαλοχώρι Κρήτης και μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση, τυφλή και ανάπηρη

από Μυρτώ Τζώρτζου

Θα σας πούμε για τη συγκλονιστική ιστορία μια μικρής σκυλίτσας, της Ρίχτερ. Μιας ιστορίας που θα μπορούσε και θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία. Για δύο λόγους: Ο ένας είναι για τη δύναμη ενός πολύ μικρού ετοιμοθάνατου κουταβιού να ζήσει. Και ο άλλος για την τεράστια αγάπη κάποιων ανθρώπων να κάνουν τα πάντα να το βοηθήσουν να ζήσει. Ιστορία αγάπης; Απόλυτα. Αυτή και αν είναι μια ιστορία αγάπης.

27 Σεπτέμβρη 2021: Η Κρήτη συγκλονίζεται από το φονικό σεισμό με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι, 33χλμ νότια του Ηρακλείου, που αφήνει πίσω του ένα νεκρό και χιλιάδες άστεγους.

Θύματα όμως μιας φυσικής καταστροφής δεν είναι μόνο οι άνθρωποι αλλά και τα ζώα, τα οποία συνήθως δεν αναφέρουμε. Και ας βιώνουν τον ίδιο πόνο. Και συχνά και περισσότερο.

Ένα από αυτά ήταν και η Ρίχτερ, όπως την είπαν, λόγω του σεισμού. Ενός μικροσκοπικού κουταβιού τσιουάουα, 2 μηνών, που ζύγιζε μόλις 1 κιλό και 400 γραμμάρια.

Μόλις μία ώρα μετά το σεισμό η σκυλίτσα μεταφέρεται στην κτηνιατρική κλινική της κ. Κορίνας Παρασύρη, στο Ηράκλειο Κρήτης, σε ημικωματώδη κατάσταση, τυφλή και ανάπηρη. Την είχε καταπλακώσει ένα δοκάρι στο κεφάλι την ώρα του σεισμού, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Είναι σχεδόν ετοιμοθάνατη. Οι ελπίδες μηδαμινές. Οι γιατροί ξεκινούν αγώνα διάσωσης.

Τις πρώτες μέρες η κλινική της εικόνα δεν παρουσίαζε καμία διαφοροποίηση. Η Ρίχτερ λεπτό προς λεπτό πλησίαζε όλο και πιο κοντά στο θάνατο. Κανείς όμως δεν το ήθελε αυτό. Κανείς δεν ήθελε να την αφήσει να πεθάνει. Χωρίς τουλάχιστον να δώσει αγώνα.

Και ο αγώνας ξεκίνησε. Τεράστιος αγώνας. Μετά από εντατική παρακολούθηση και φροντίδα η μικρή έδειξε τα πρώτα σημάδια βελτίωσης. Εμείς δεν θα πούμε τίποτα άλλο. Είναι αδύνατον να περιγράψεις με λόγια αυτό που συνέβη. Για αυτό θα μιλήσουν οι εικόνες και φυσικά το βίντεο της κλινικής.

Η Ρίχτερ τα κατάφερε. Φυσικά δεν έγινε τελείως καλά. Δεν έγινε όπως ήταν πριν. Αυτό ήταν αδύνατον. Αδύνατον ήταν και να ζήσει. Αλλά αυτό που συνέβη ήταν μαγικό. Ήταν σπάνιο. Ήταν συγκλονιστικό. Όταν τελείωσε η απίστευτα ηρωική δουλειά της κλινικής η Ρίχτερ θα παρουσίαζε κάποια νευρολογικά συμπτώματα, όμως θα βελτιωνόταν. Θα έκανε κάποιες κυκλικές κινήσεις πού και πού. Ήταν επίσης και τυφλή. Ήταν όμως ζωντανή. Υπέροχη, μοναδική και αξιαγάπητη. Θησαυρός. Ένας θησαυρός που βρήκε και σπίτι.

Δείτε τη συγκλονιστική ιστορία της μοναδικής Ρίχτερ από Αρκαλοχώρι Κρήτης που ακολουθεί. ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ.

Κείμενο: Μυρτώ Τζώρτζου myrto1@hotmail.com

👁‍🗨👁‍🗨Δείτε ΕΔΩ τη συγκλονιστική ιστορία της Ρίχτερ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο