Ηράκλειο Αττικής: Ανθοπωλείο στειρώνει, ταΐζει και περιθάλπει αδέσποτες γατούλες

από Μυρτώ Τζώρτζου
Σε ένα πραγματικό γατοκαταφύγιο έχει μετατραπεί το ανθοπωλείο Le Fleuriste Le Fleuriste – Flower Shop στο Ηράκλειο Αττικής, αφού οι ιδιοκτήτες του αγαπάνε πολύ τις γάτες και το δείχνουν.
Από το μέρος αυτό έχουν περάσει χρόνια τώρα πολλές γατούλες, οι οποίες έλαβαν όλες τις απαραίτητες φροντίδες από τους ανθρώπους του, οι οποίοι τις πρόσεχαν και εξακολουθούν να τις προσέχουν με στείρωση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τροφή και πολλή πολλή αγάπη.
Είναι ωραίο να βλέπουμε επιχειρήσεις να φροντίζουν αδέσποτα ζώα. Δυστυχώς τα περισσότερα καταστήματα δεν είναι φιλικά προς αυτά. Δεν τα θέλουν και τα διώχνουν. Καθημερινά το βλέπουμε αυτό άλλωστε. Θυμόμαστε όλοι τον φαρμακοποιό στη Θεσσαλονίκη που κατέβρεξε με χλωρίνη αδεσποτάκι για να φύγει έξω από το μαγαζί του. Πρόκειται για μια άθλια υπόθεση που μας σόκαρε όλους και που οδηγήθηκε στα δικαστήρια.
Οι συγκεκριμένοι όμως επαγγελματίες στο Le Fleuriste είναι πραγματικοί φιλόζωοι και κάνουν αυτό που λέει η καρδιά τους. Και για αυτό εμείς καλό θα ήταν, όχι μόνο αυτούς αλλά όλους τους φιλόζωους επαγγελματίες, να τους στηρίζουμε. Να είμαστε δίπλα τους και ταυτόχρονα όμως απέναντι και σε αυτούς που θα τους κάνουν κακοπροαίρετη και αρνητική κριτική μόνο και μόνο επειδή αγαπούν τα ζώα και το δείχνουν.
Το καλό είναι ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες επιχειρήσεις δείχνουν την αγάπη τους έμπρακτα στα ζώα. Και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο