Καλά νέα: H Γαλλία θα απαγορεύσει τα άγρια ζώα σε θαλάσσια πάρκα, τσίρκο και τις φάρμες γούνας

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μια μια ιστορική απόφαση για τα δικαιώματα των ζώων πήρε η Γαλλία, καθώς προχωρά σε σταδιακή απαγόρευση της χρήσης άγριων ζώων σε τσίρκο.
Σύμφωνα με την υπουργό Οικολογίας της γαλλικής κυβέρνησης, Barbara Pompili «η συμπεριφορά μας προς τα άγρια ζώα έχει αλλάξει».
Μάλιστα προανήγγειλε την απαγόρευση εκτροφής μινκ για τη γούνα τους αλλά και των θαλάσσιων πάρκων όπου κρατούνται σε αιχμαλωσία δελφίνια και φάλαινες.
«Ήρθε ο καιρός να ξεκινήσει μια νέα εποχή στη σχέση μας με αυτά τα ζώα. Είναι καιρός ο ενθουσιασμός μας για αυτά τα άγρια πλάσματα να μη συνεπάγεται την αιχμαλωσία τους».
Η υπουργός δεν έδωσε ένα ακριβές χρονικό πλαίσιο των αλλαγών τόνισε όμως ότι θα εφαρμοστούν στα επόμενα χρόνια.
Σύμφωνα με τα όσα είπε, δεν θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν τα άγρια ζώα σε τσίρκο. Τα νέα μέτρα δεν θα ισχύουν για τους ζωολογικούς κήπους και τις μόνιμες ατραξιόν ή shows με ζώα.
Επιπρόσθετα, θα ισχύσει άμεσα το μέτρο σε τρία θαλάσσια ενυδρεία της Γαλλίας του να μην μπορούν να φέρουν νέα δελφίνια ή φάλαινες. Επίσης δεν θα επιτραπεί να χτιστούν νέα ενυδρεία.
Η Γαλλίδα υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προσφέρει 8 εκατομμύρια ευρώ ως πακέτο βοήθειας σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις για να προσαρμοστούν στα νέα μέτρα.
Οι αντιδράσεις ήταν ανάμεικτες, καθώς η βιομηχανία των τσίρκων διαμηνύει ότι θα είναι ευθύνη του Υπουργείου το ότι θα εγκαταλειφθούν τα ζώα που υπάρχουν ήδη.
Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων από την άλλη πανηγυρίζουν για την ιστορική νίκη τους, όπως η PETA στη Γαλλία.
Πηγή: https://znews.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο