Καλά νέα: Βρήκε σπίτι ο Ρόκυ, το σκυλάκι που είχαν πετάξει στο φράγμα Πηνειού στην Ηλεία

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μια πολύ ευχάριστη είδηση διαβάζουμε στη σελίδα της Φιλοζωικής Ένωσης Αμαλιάδας-Αδέσποτες Ψυχές https://www.facebook.com/groups/AdespotesPsychesAmaliadas/και έχει ένα σκυλάκι που οι περισσότεροι θυμόμαστε. Άλλωστε η περίπτωσή του ήταν κάτι που δεν ξεχνάς εύκολα.
Το σκυλάκι αυτό είναι ο Ρόκυ, εκείνο το πλασματάκι που πριν 3 περίπου μήνες είχαν πετάξει στο φράγμα του Πηνειού στην Ηλεία. Το φράγμα αυτό χρησιμοποιείται για την άρδευση του κάμπου της Ηλείας και είναι ένα από τα μεγαλύτερα φράγματα της Ευρώπης, με 50 μέτρα ύψος και μήκος 2.175 μέτρα.
Το ζώο, το οποίο ήταν ριγμένο από ύψος 15 μέτρων, διέσωσαν οι εθελοντές των Αδέσποτων Ψυχών Αμαλιάδας. Η κατάστασή του ήταν άθλια καθώς ήταν υποσιτισμένο, με καλαζάρ, γεμάτο ψώρα και σκουλήκια και με σπασμένο το ποδαράκι του. Επίσης είχε και ένα σχοινί που κρεμόταν από το λαιμό του.
Όμως ο Ρόκυ στάθηκε διπλά τυχερός. Γιατί όχι μόνο διασώθηκε από την ομάδα και έγινε ένα πανέμορφο σκυλάκι αλλά βρήκε και σπίτι, κάτι που μας χαροποίησε ιδιαίτερα.
Δεν είναι όμως όλα τα κακοποιημένα και ταλαιπωρημένα ζωάκια τυχερά. Για αυτό ας ανοίξουμε τα σπίτια μας για τέτοια ζώα. Και το επίσης σημαντικό, στηρίζουμε όπως μπορούμε τους εθελοντές των φιλοζωικών ώστε να σώζουν όσα περισσότερα ζώα σε ανάγκη γίνεται.

Για άλλη μια φορά πέταξαν ζωντανό σκυλάκι στο φράγμα Πηνειού στην Ηλεία- Το έγκλημα συνεχίζεται

Δημοσιεύτηκε από Αρτεμις Δημητροπουλου στις Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο