Καλαμάτα: Εθελοντές πήραν για περίθαλψη το σκυλάκι που αργοπέθαινε μόνο του χάλια και κοκαλιασμένο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τα αδεσποτάκια είναι τα πιο βασανισμένα πλάσματα καθώς κάνουν αγώνα για να επιβιώσουν σε αντίξοες συνθήκες. Από τη μία έχουν την αγωνία να βρουν φαγητό και νερό και από την άλλη έχουν το φόβο των αμέτρητων κινδύνων που βρίσκονται εκεί έξω, με πρώτο και μεγαλύτερο κίνδυνο τον άνθρωπο. Και όταν αρρωσταίνουν, περιφέρονται σε άσχημη κατάσταση και κανείς δεν τα βοηθάει. Τα βλέπουν και τα προσπερνούν. Σαν να είναι φαντάσματα. Ευτυχώς υπάρχουν οι εθελοντές φιλόζωοι, οι καλοί τους άγγελοι, οι οποίοι κάνουν τα πάντα για να τα βοηθήσουν και να τα σώσουν.

Ο λόγος για ένα σκυλάκι σε άθλια κατάσταση που δημοσιοποίησαν οι εθελοντές του Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας, οι οποίοι αναφέρουν ότι  το ζώο βρέθηκε στην παλιά Εθνική οδό Καλαματας-Τρίπολης. Ένας σκελετός, με τις λιγοστές δυνάμεις που του είχαν απομείνει, περιφερόταν προσπαθώντας να βρει κάπου καταφύγιο. Το ζώο, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, είναι δυστυχώς ένα μπάτσο κόκαλα, μεταξύ ζωής και θανάτου. Όμως δεν το άφησαν έτσι.

Οι εθελοντές αναφέρουν:

«Για πόσους ήταν φάντασμα άραγε για να φτάσει σε αυτό το σημείο; Ευτυχώς μια οικογένεια τον ειδε και μας ειδοποίησε! Δυστυχώς δεν μπορούσαν να το μεταφέρουν καθώς είχαν στο αμάξι 3 παιδιά και 2 σκυλιά, αλλα μας περίμεναν…
Και τώρα πια ξεκινάει ο δρόμος προς τη σωτηρία του… η οποία θα ολοκληρωθεί όταν αναρρώσει και βρει το παντοτινό του σπίτι!
Θα σας ενημερώσουμε σύντομα για την υγεία του!»

Εμείς ευχόμαστε να πάνε όλα καλά.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο