Αχαΐα: Βρήκαν σκύλο αλυσοδεμένο σε δέντρο μέσα σε δάσος- Είχε δεθεί για να πεθάνει από ασιτία

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ό,τι και να πούμε για όσα παθαίνουν στη χώρα μας τα ζώα είναι λίγο. Η φριχτή κακοποίηση του Όλιβερ στην Αράχωβα είναι ενδεικτικό. Δεν υπάρχει παιδεία, φιλοζωική και οικολογική κουλτούρα…πραγματικά τίποτα. Και ελάχιστοι άνθρωποι, οι εθελοντές φιλόζωοι, προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν και να σώσουν ό,τι σώζεται. Με πολλή δουλειά και απίστευτη ευαισθησία

Ο λόγος για αυτό άλλο ένα απάνθρωπο περιστατικό ενός σκύλου που κάποιος έδεσε στην ερημιά για να πεθάνει με μαρτυρικό τρόπο. Το συμβάν δημοσιοποίησαν οι άνθρωποι της φιλοζωικής Νοιάζομαι Φιλοζωική Κρεστενών, οι οποίοι, όπως αναφέρουν, δέχτηκαν μια πληροφορία για το συμβάν αυτό.

Ένας άνθρωπος είχε δει δεμένο ένα σκυλάκι στην απόλυτη ερημιά. Και περίμενε τη φιλοζωική για να πάει στο σημείο. Ο άνθρωπος αυτός είχε βγάλει τα ζώα του βόλτα στο δάσος της Στροφυλιάς που βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου, στην Αχαΐα.

Το ζώο είχε δεθεί εκεί με αλυσίδα και σπάγκο και είχε αφεθεί για να πεθάνει. Ήταν τόσο σφιχτά δεμένη που στον λαιμό της έχει δημιουργηθεί μια πολύ άσχημη πληγή. Ήταν επίσης κοκαλιασμένη και πολύ διψασμένη.

Η φιλοζωική αναφέρει για το περιστατικό:

Η κατάστασή της όπως βλέπετε, τραγική.

Το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις τη λύσαμε ήταν να πιει νερό. Πολύ νερό. Πράγμα που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ήταν εκεί αλυσοδεμένη για αρκετές μέρες.

Η μικρούλα είναι πλέον στα χέρια μας και έχει ήδη μεταφερθεί στον κτηνίατρο.

Για ακόμη μια φορά ζητάμε την πολύτιμη βοήθειά σας καθώς τα χρέη μας προς τους κτηνιάτρους είναι τεράστια. Όμως δεν μπορούμε να αφήνουμε αυτά τα πλάσματα να υποφέρουν.

Ακόμη και 1€ ή έστω μερικές κοινοποιήσεις είναι τεράστια βοήθεια για να μπορέσουν να συγκεντρωθούν τα χρήματα για τα έξοδα της μικρούλας καθώς δεν έχουμε καμία κρατική βοήθεια.

📌Αν επιθυμείτε να βοηθήσετε τους σκοπούς του Συλλόγου μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό μας στην Τράπεζα Πειραιώς:

5531-093883-962 EUR

ΙΒΑΝ GR77 0172 5310 0055 3109 3883 962

Δικαιούχος: 14845561 Φιλοζωικός Σύλλογος Kρεστένων Νοιάζομαι

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο