Η γλυκιά Πέρσα, σύμφωνα με το ΔΙΚΕΠΑΖ, έχει κακή συμπεριφορά και πάει για ευθανασία- Ας βρεθεί ένα σπίτι να γλυτώσει

από Μυρτώ Τζώρτζου
Έκκληση να βρεθεί άμεσα ένα σπίτι για μια σκυλίτσα, την Πέρσα, κάνει η εθελόντρια Κατερίνα Κούνουπα, διαφορετικά θα οδηγηθεί σε ευθανασία.
Η ιστορία έχει ως εξής: Την όμορφη αλλά φοβισμένη Πέρσα κατάφερε και την είδε η κ. Κούνουπα μόλις πριν μια εβδομάδα στο ΔΙΚΕΠΑΖ.
Όταν εμφανίστηκε πρώτη φορά σε μια απόμακρη γωνιά του οικισμού της Αφαίας στο Χαϊδάρι, είχε κρυφτεί κάτω από την μπαγκαζιέρα ενός αυτοκινήτου και από το φόβο της δεν έβγαινε να την πλησιάσει. Έβρεχε και δεν της είχαν βάλει τίποτα για να φάει. Οι δύο κάτοικοι που έμεναν εκεί φώναζαν ότι τους επιτίθεται και έπαιρναν και ξαναέπαιρναν τους υπεύθυνους για να απομακρυνθεί από εκεί. Κλασικά και καθημερινά πράγματα αυτά στη χώρα μας. Αν δεν θέλουν κάποιο αδεσποτάκι, αντί να το βοηθήσουν να επιβιώσει, θέλουν να το εξαφανίσουν με όποιο τρόπο μπορούν.
Την επόμενη μέρα η εθελόντρια έμαθε ότι πήγαν από το ΔΙΚΕΠΑΖ για να πάρουν τη σκυλίτσα. Κατάφεραν με πνίχτες και την έπιασαν.
Αλλά δυστυχώς δεν άργησαν να έρθουν τα κακά νέα. Με έγγραφο ενημερώθηκε ο Δήμος ότι η σκυλίτσα έδειχνε «κακή συμπεριφορά» και δεν μπορεί να επανατοποθετηθεί.
Και έρχεται και η τελευταία ενημέρωση που αναφέρει ότι αν δεν βρεθεί άνθρωπος να την υιοθετήσει, θα προχωρήσουν σε ευθανασία, σύμφωνα με απόφαση της επιτροπής τους.
Η κ. Κούνουπα πήγε τη δει και να τη φωτογραφίσει. Μια φοβισμένη σκυλίτσα, περίπου 16 μηνών, με την ουρά κάτω από τα σκέλια, υποταγμένη πλήρως στο φροντιστή που της την έφερε. Ήρεμη και ήσυχη, χωρίς καμιά διάθεση να κάνει επίθεση, ούτε καν να γρυλλίσει. Κάθισε και τη φωτογράφησε. Όλος ο φόβος και τα βάσανά της φαίνονταν μέσα στα τρομαγμένα της ματάκια. Ήταν σαν να ζητούσε βοήθεια.
Τις επόμενες μέρες πήγε και την είδε και εκπαιδευτής και επιβεβαίωσε όσα είχε δει η κ. Κούνουπα. Η οποία στην ανάρτησή της στο τέλος αναφέρει: “Τι έφταιξε λοιπόν αυτό το πλάσμα και σε τόσο μικρή ηλικία καταδικάστηκε να βρίσκεται ένα βήμα πριν το θάνατο;;; Ποιοι είμαστε εμείς οι άνθρωποι που μπορούμε να πετάμε στα σκουπίδια μια ζωή;; Παρακαλώ πολύ φίλοι μου ας βοηθήσουμε όλοι την Πέρσα με πολλές κοινοποιήσεις. Ας κοινοποιούμε μέχρι να βρεθεί ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ που θα γίνει ο σωτήρας της.
Η Πέρσα χρειάζεται έναν άνθρωπο με κάποια εμπειρία που θα έχει και καθοδήγηση από εκπαιδευτή. Είναι περίπου 20 κιλά, υγιέστατη, στειρωμένη, εμβολιασμένη και με microchip. Περιοχή Χαϊδάρι. Τηλ. 6974004811″.
Αν κάποιος θέλει να σώσει ένα πλασματάκι και να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, ας καλέσει στο πιο πάνω τηλέφωνο. Η γλυκιά Πέρσα τον περιμένει. Ας τη σώσουμε. Κατερίνα Κούνουπα

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

Τζαιδα Αγγελικη 16 Δεκεμβρίου, 2021 - 10:38 πμ

κανένα σκυλί δεν ευθανατωνεται έτσι απλά επειδή μια επιτροπή το αποφάσισε…. υπάρχει ανώτερη επιτροπή που κρίνει και εκπαιδευτής που η γνώμη του βαρύνει!!

Reply
Νίκος Λεμπέσης 11 Ιανουαρίου, 2022 - 3:19 μμ

Δεν κατανοώ την ευκολία με την οποία αποφασίζουν ευθανασία. Ποιοί αποφασίζουν; Και με ποιό δικαίωμα αποφασίζουν να θανατώσουν ένα ζωάκι; Τι σημαίνει κακή συμπεριφορά;
Όταν δεν ξέρουμε τι να κάνουμε ένα αδέσποτο, το σκοτώνουμε;
Απλές ερωτήσεις, που θα μπορούσε να κάνει ένα μικρό παιδί.

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο