Διασώθηκε η γάτα που είχε πέσει και είχε παγιδευτεί στα θεμέλια οικοδομής

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια ακόμα επιτυχημένη διάσωση έκαναν οι εθελοντές της ομάδας Alma Libre, οι οποίοι κατάφεραν και απεγκλώβισαν γατούλα που ήταν παγιδευμένη στο βάραθρο των θεμελίων οικοδομής.

Η γατούλα είχε πέσει από μεγάλο ύψος κάτω στο βάραθρο και τα αναχώματα είχαν μεγάλη υψομετρική διαφορά μεταξύ τους δημιουργώντας απροσπέλαστα επίπεδα. Παράλληλα είχε βρέξει πάρα πολύ και η γατούλα λουσμένη από τη βροχή είχε γίνει πια ένα με τις λασπες.

Άμεσα, όπως αναφέρει η ομάδα, κατόπιν ενημέρωσης της υπευθύνου αδέσποτων υπηρεσίας περιβάλλοντος και πρασίνου του δήμου Παλαιού Φαλήρου Αρετής Καραμανωλάκη, οι εθελοντές της Alma Libre Elen Konte και Kostas Garef έσπευσαν στο σημείο για βοήθεια.

Η ομάδα αναφέρει:

«Bρίσκοντας κατάλληλη πρόσβαση από προσκείμενη αυλή κατοικίας κρίθηκε απαραίτητη η ρίψη παγίδας καθώς οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση θα ήταν επισφαλής από κάθε άποψη.

Με μεγάλη προσοχή προετοιμάσαμε το πεδίο και την παγίδα και από μεγάλο ύψος, με μεγάλη προσοχή, τοποθετήθηκε παγίδα με ασφάλεια.

Μετά από ώρα υπομονής και κάνοντάς της πέρασμα τροφής για να κατευθυνθεί προς την παγίδα, αφήνοντάς τη στην ησυχία της, η γατούλα πιάστηκε επιτέλους και ανέβηκε στην επιφάνεια.

Αμέσως μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο για κλινικό έλεγχο και για στείρωση ώστε να επανενταχθεί με ασφάλεια ξανά στο χώρο της όπου την ήξεραν και τη φρόντιζαν άνθρωποι καιρό.

Σημειωτέον ότι την επόμενη ημέρα θα επανέρχονταν οι μπουλντόζες και θα έπεφταν στην οικοδομή τα μπετά των θεμελίων και οι εργασίες θα συνεχίζονταν.

Έτσι η ζωή αυτή ήρθε πίσω στο φως οριακά, στην κυριολεξία λίγο πριν το τέλος.»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο