Κάντο όπως ο Moby

από Μυρτώ Τζώρτζου

Δεν υπάρχει καλύτερο αφιέρωμα για σήμερα, 4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων από ένα απόσπασμα μιας συνέντευξης που έδωσε ο γνωστός μουσικός και ακτιβιστής Moby, ο οποίος πριν από ενάμιση μήνα έβγαλε στην κυκλοφορία το νέο του βιντεοκλίπ για το τραγούδι “Don’t Leave Me”, το οποίο θεωρείται ύμνος για τα δικαιώματα των ζώων.

“Πήρα την απόφαση να γίνω vegan το 1987 όταν συνειδητοποίησα πως δεν θέλω να συμμετέχω σε οτιδήποτε προκαλεί πόνο σε άλλα πλάσματα. Αγαπώ τα ζώα και δεν θέλω να υποφέρουν. Επίσης με απασχολεί πολύ το γεγονός ότι η κτηνοτροφία ευθύνεται κατά 25% για τις κλιματικές αλλαγές, κατά 85% για την καταστροφή των τροπικών δασών και κατά 40% για τη σπατάλη νερού. Αξίζει να σκεφτεί κανείς ότι για να παραχθεί μισό κιλό βοδινό απαιτείται σχεδόν 1,5 κιλό σιτηρά όταν με αυτό το 1,5 κιλό σιτηρά παράγεται 1,5 κιλό ψωμί. Είμαι vegan λοιπόν επειδή αγαπώ τα ζώα αλλά κι επειδή πραγματικά θεωρώ ότι είναι η σωστότερη επιλογή για μια υγιή ζωή σε έναν υγιή πλανήτη. Η βιομηχανία της κτηνοτροφίας  σκοτώνει με φρικτούς τρόπους εκατομμύρια αθώα πλάσματα και μαζί σκοτώνει και το περιβάλλον της γης”.

Ο Moby έχει ανοίξει στο Λος Άντζελες το vegan εστιατόριο Little Pine (Μικρό Πεύκο). Το εστιατόριο βρίσκεται στη γειτονιά Silver Lake του Λος Άντζελες και χαρίζει όλα τα κέρδη των εισπράξεων σε οργανώσεις που ασχολούνται με διάφορα προγράμματα προστασίας και καλής μεταχείρισης των ζώων. Ανάμεσα στις οργανώσεις συμπεριλαμβάνονται οι: The Humane Society, Farm Sanctuary, Sea Shepard, PETA, Animal Legal Defense Fund και άλλες. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και η αυτοβιογραφία του με Porcelain (κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΡΟΠΗ).

moby-feat

moby-bio1

moby-bio

moby-animal-lover-went-vegan-explainwhy__opt

moby-and-paolo

moby3

moby

mobi

maxresdefault

2d250f1a00000578-0-image-m-2_1444152893466

quote-my-reason-for-becoming-a-vegetarian-was-simple-i-loved-and-love-animals-moby-81-31-83

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο