Κηφισιά: Άντρας πουλάει παράνομα κουταβάκια έναντι 100 ευρώ- Του αφαιρέθηκε ένα που βρήκαν

από Μυρτώ Τζώρτζου
Το θέμα είναι ευαίσθητο αλλά δεν μπορούμε να μην το προβάλουμε. Λόγω μάλιστα της ιδιαιτερότητας έχουμε καλύψει το πρόσωπο του συγκεκριμένου άντρα των φωτογραφιών.
Η καταγγελία που κάνουν οι Φιλόζωοι Eθελοντές Κηφισιάς είναι ιδιαίτερα σοβαρή καθώς αφορά έναν άντρα-επαίτη, ο οποίος πουλάει κουταβάκια σε διάφορα σημεία της Κηφισιάς. Αρχικά εντοπίστηκε στην Παναγίτσα. Σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε ο συγκεκριμένος τα πουλάει 100 ευρώ. Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, δεν εμφανίζεται μόνο ένα μικρό σκυλάκι αλλά και με άλλο.
Οι εθελοντές αναφέρουν ότι είναι επαγγελματίας επαίτης και δεν δέχεται κάποια βοήθεια. Δεν είναι μάλιστα εγγεγραμμένος στα μητρώα αστέγων της Κηφισιάς. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει κάτι. Μπορεί να ήρθε από κάπου αλλού.
Έγινε κινητοποίηση και ένα από τα κουταβάκια το πήρε η αστυνομία που κλήθηκε στο σημείο της πώλησης. Είναι κοριτσάκι, ενός μήνα, το οποίο θα γίνει μεσαίου μεγέθους.
Άγνωστο φυσικά που βρίσκει ο συγκεκριμένος τα μικρά αυτά. Το πιθανότερο είναι από παράνομες γέννες ή κλεμμένα, κάτι σύνηθες.
Τέλος θέλουμε να αναφέρουμε το εξής: Κάποιοι αντέδρασαν σε αυτή την κίνηση, το να του αφαιρεθεί δηλαδή το μικρό, λέγοντας ότι πολλοί από αυτούς τα έχουν για παρέα. Σε αυτήν την περίπτωση δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Οι εθελοντές είναι παράλογο να βρίσκονται κατηγορούμενοι για αυτό. Στην περίπτωση ενός ανθρώπου που βρίσκεται σε ανάγκη, τα μόνα που μπορούν να κάνουν είναι είτε να του δώσουν κάποια χρήματα είτε να του αγοράσουν φαγητό. Και να ενημερώσουν το δήμο. Στην περίπτωση του ζώου, σύμφωνα με το νόμο, μπορούν. Δεν έπραξαν κάτι παράνομο ούτε ανήθικο. Απάλλαξαν ένα αθώο πλάσμα από ένα αβέβαιο μέλλον.
Τέλος μεγάλη ευθύνη έχουν και όσοι αγοράζουν με αυτόν τον τρόπο ζώα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο