Κομοτηνή: Αυτός είναι ο φτωχός και με μεγάλη καρδιά Μαχσούν που ταΐζει τα αδέσποτα της πόλης του

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ας δούμε μια υπέροχη ιστορία:
Κομοτηνή: Απρόσμενη τροπή είχε η… συνάντηση κάποιου με αναβάτη τρικύκλου στην Κομοτηνή με αδέσποτα σκυλιά. Η συνηθισμένη εικόνα στην πόλη μας, είναι τα αδέσποτα να παίρνουν στο κυνήγι τα τρίκυκλα κι οι αναβάτες τους να αναπτύσσουν ταχύτητα ή/και να επιδεικνύουν επιθετικές συμπεριφορές προς αυτά.  Όχι όμως ο Μαχσούν, την ιστορία του οποίου μοιράστηκε ο φιλόζωος συμπολίτης μας Αντώνης Λιάπης. Ο Μαχσούν από τον Ήφαιστο με το τρίκυκλό του, αντί να εκφοβίσει τα αδέσποτα, σταμάτησε… για να τα ταΐσει! Τα σκυλιά γάβγιζαν και είχαν πάρει από πίσω το τρίκυκλό του, όμως ο άνθρωπος αυτός σταμάτησε για εκείνα.
Ο Αντώνης Λιάπης περιγράφει τη συνάντησή τους: «Πλησιάζω τον οδηγό και του δίνω θερμά συγχαρητήρια αφενός για την καλοσύνη του και αφετέρου για την ευφυΐα του, διότι έτσι τα σκυλιά συνδέουν την παρουσία του με μία θετική εικόνα. Από το σύντομο, όμως, διάλογο αντιλαμβάνομαι ότι η κίνησή του δεν έχει κανένα στοιχείο τακτικής ή χειρισμού, αλλά αποτελεί καθαρά έκφραση της αγάπης του για τα ζώα.
Ένα διαμάντι κυκλοφορεί στους δρόμους της Κομοτηνής. Είναι ο Μαχσούν από το συνοικισμό Ηφαίστου. Ένα διαμάντι, όχι σε ακριβό περιτύλιγμα με ωραία ρούχα, αλλά σε ρούχα μόχθου και αγωνιώδους αναζήτησης ενός άδειου μεταλλικού δοχείου, ενός τενεκέ, που θα προσθέσει λίγα λεπτά του ευρώ στο φτωχικό του μεροκάματο.
Πόσο μεγαλείο ψυχής μπορεί να έχει ένας φτωχός άνθρωπος, ο οποίος θυσιάζει ένα μεγάλο ποσό για τη δική του κλίμακα, για να αγοράσει ένα εικοσάκιλο σακί με σκυλοτροφή και να το μεταφέρει στην καρότσα του τρικύκλου του;».
Την ιστορία του μοιράζεται ο φιλόζωος Αντώνης Λιάπης καταγράφοντας «μεγαλείο ψυχής» ενός φτωχού συνανθρώπου μας, οποίος αναφέρει:
“Ένα διαμάντι στους δρόμους της Κομοτηνής. Πλέον και στα δικά μου αφτιά ο εκκωφαντικός ήχος του τρικύκλου του Μαχσούν, με τα μεταλλικά συμπράγκαλα (τενεκέδες, σύρματα, παλιοσίδερα) ατάκτως ερριμμένα, να αλληλοσυγκρούονται στην καρότσα του, θα ηχεί σαν μια αξεπέραστη μελωδία αγάπης και καλοσύνης. Μπράβο Μαχσούν”.

Πηγή: Xronos.gr | Δικτυακός τόπος της Εφημερίδας και του Ραδιοφώνου Χρόνος στην Κομοτηνή, πληροφορίες και ειδήσεις για την Ροδόπη.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο