Κωνσταντινούπολη: Δείτε τα υπέροχα σπιτάκια που έβαλαν στα πεζοδρόμια για τις αδέσποτες γατούλες (Βίντεο)

από Μυρτώ Τζώρτζου

Την ώρα που οι εθελοντές φιλόζωοι εδώ στη χώρα μας αντιμετωπίζουν έναν απίστευτο πόλεμο από αυτούς που δεν θέλουν τα ζώα, κυρίως τα αδέσποτα, σε άλλες χώρες οι άνθρωποι όχι μόνο τα δέχονται αλλά τα αγαπάνε και τα φροντίζουν.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι γίνεται εδώ είναι τα σπιτάκια που τοποθετούν συχνά είτε οι εθελοντές είτε κάποιοι δήμοι για να βρουν στέγη τα αδεσποτάκια. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα τα σπιτάκια αυτά είτε εξαφανίζονται είτε καταστρέφονται. Πόσες φορές δεν έχει γίνει αυτό. Σχεδόν καθημερινά το βλέπουμε. Με μεγάλη θλίψη και απογοήτευση.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από τη γειτονική μας Τουρκία και συγκεκριμένα από την Κωνσταντινούπολη. Είναι γνωστή η αντιμετώπιση των αδέσποτων εκεί. Οι αδέσποτες γάτες στην Κωνσταντινούπολη είναι πολλές. Οι Τούρκοι τις αγαπούν, τις θεωρούν κομμάτι της πόλης, μέρος του πολιτισμού τους. Τις φροντίζουν, τις προσέχουν, τις θέλουν. Θυμόμαστε άλλωστε τη γνωστή γάτα της Αγιάς Σοφιάς, την υπέροχη Γκλι,  η οποία ήταν γνωστή σε όλον τον κόσμο και φωτογραφίζονταν όλοι-ακόμα και οι πιο διάσημοι άνθρωποι του κόσμου- με αυτή, μεταξύ αυτών και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.

Όπως λοιπόν βλέπουμε στο βίντεο σε ένα δρόμο της Κωνσταντινούπολης τοποθέτησαν πάνω από το πεζοδρόμιο μια σειρά από σπιτάκια για τις αδέσποτες γατούλες. Να βρίσκουν καταφύγιο και ζεστασιά. Η εικόνα είναι πραγματικά υπέροχη και συγκινητική.

Αναρωτιόμαστε πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να δούμε και εμείς τις ανάλογες εικόνες στις πόλεις μας; Χωρίς να φοβόμαστε ότι θα καταστραφούν ή θα εξαφανιστούν;

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 

(Το βίντεο δημοσίευσε ο λογαριασμός στο FB Pierre Ledoux)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο