Κορυφάσιο Μεσσηνίας: Μήπως γνωρίζετε αυτούς στην ασημί Mercedes που πέταξαν δυο άρρωστα κουταβάκια στα σκουπίδια;

από Μυρτώ Τζώρτζου
Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι κακοποιήσεις και οι εγκαταλείψεις ζώων στη χώρα μας. Οι εθελοντές δεν προλαβαίνουν να μαζεύουν ζώα. Και όσο για βοήθεια από ο Κράτος…ας μη μιλήσουμε καλύτερα.
Αυτό το πράγμα με την εγκατάλειψη ζώων ξεπερνάει κάθε φαντασία. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, αμέτρητα ζώα πετιούνται σαν σκουπίδια στους δρόμους, τους κάδους σκουπιδιών, τα ρέματα, τα βουνά, τις χωματερές και όπου αλλού βολεύει τον καθέναν.
Έτσι είναι τα πράγματα. Αν επέβαλαν το νόμο οι Αρχές, δεν θα ήταν έτσι. Απλά τα πράγματα. Αλλά όλοι κάνουν τα στραβά μάτια. Έλα μωρέ, ζώα είναι. Η κλασική ατάκα τους.
Ένα επίσης φοβερό είναι να πετάνε ζώα άρρωστα. πόσες φορές δεν το έχουμε δει αυτό… Πόσο τραγικό είναι. Με τι καρδιά το κάνουν; Πώς θα επιβιώσουν άρρωστα στο δρόμο; Πώς μπορείς να πετάς το ζωάκι σου που αρρώστησε αντί να προσπαθήσεις να το κάνεις καλά; Τι ρωτάμε και εμείς…
Ένα τέτοιο περιστατικό είναι και αυτό που αναφέρει η Eirini Maria Glarou και πρόκειται για μια εγκατάλειψη άρρωστων σκύλων στο Κορυφάσιο Μεσσηνίας. Το Κορυφάσιο είναι χωριό στη δυτική Μεσσηνία. Απέχει 12 χιλιόμετρα από την Πύλο και 9 χιλιόμετρα από τη Χώρα.
Δύο άντρες λοιπόν εγκατέλειψαν σε κάδο έξω από το χωριό στις 14:30 δύο κουταβάκια με πρόβλημα υγείας. Το αυτοκίνητο είναι ασημί Mercedes τύπου Vito με πολλά κλουβιά με ζώα. Όπως λέει η κ. Glarou έχει ειδοποιηθεί η αστυνομία και η φιλοζωική Μεσσήνης.
Κάνουμε και εμείς έκκληση όποιος γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη και ποιοι ήταν αυτοί που έκαναν αυτή την πράξη, να μιλήσουν, έστω και ανώνυμα. Είτε στη φιλοζωική είτε στην αστυνομία είτε σε εμάς εδώ. Το θέμα δεν είναι να τους εκθέσουμε αλλά να πληρώσουν για αυτό που έκαναν μην τυχόν και σωθούν άλλα ζώα στο μέλλον. Αυτός που πετάει ζώα, θα συνεχίσει να πετάει.
ΦΟΜ- Φιλοζωικη ομαδα Μεσσηνης | Facebook
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο