Μετά την κατακραυγή οι γάτες του Υπουργείου Παιδείας που πετάχτηκαν έξω στην παγωνιά είναι και πάλι μέσα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Και μετά τη γενική κατακραυγή με τις γατούλες του Υπουργείου Παιδείας, τις οποίες, ενώ ζούσαν μέσα, δόθηκε εντολή να πεταχτούν έξω με αυτόν τον καιρό, δόθηκε ένα τέλος στην περιπέτειά τους και είναι πάλι μέσα στο χώρο τους.
Το θέμα ανέδειξε από τα social media ο Θέμης Δημητρακόπουλος Θέμης Δημητρακόπουλος, ο οποίος είχε αναφέρει ότι είχε δοθεί εντολή οι δύο γατούλες, ο Ριρίκος και η φίλη του, να μείνουν έξω στο κρύο. Οι δύο γατούλες ζούσαν στο ισόγειο του Υπουργείου, στα δεξιά της κεντρικής πόρτας, χωρίς να ενοχλούν κανέναν, υιοθετημένες από φιλόζωους υπαλλήλους. Και ξαφνικά με αυτόν τον καιρό τα άφησαν έξω στη μοίρα τους. Οι άνθρωποι που τις φρόντιζαν έφτιαξαν σπιτάκια για να μπορέσουν τα ζώα, που είχαν στρεσαριστεί, να προστατευτούν. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, τα σπιτάκια που είχαν οι γάτες μέσα τα είχαν βάλει οι φιλόζωοι. Οι άνθρωποι του υπουργείου τους φώναζαν να τα πάρουν από εκεί γιατί ενοχλούσαν γιατί είναι δίπλα το νηπιαγωγείο.
Τα social media πήραν φωτιά και οι άνθρωποι ζητούσαν από την υπουργό κ. Κεραμέως να απαντήσει στο ποιος έδωσε άδεια για αυτό και γιατί. Ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου απευθυνόμενος σε φιλόζωους, που ζητούσαν το λόγο, είπε ότι θα γίνει όπως εκείνος το ήθελε. Αυτά συνέβησαν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, 20 Ιανουαρίου, όταν όλοι οι υπάλληλοι του υπουργείου, πλην της αντιπροσωπείας των φιλόζωων, είχαν ήδη φύγει. Και ότι το συγκεκριμένο Υπουργείο υπήρξε από το 2006 καταφύγιο για αδέσποτα.
Φυσικά οι υπεύθυνοι δεν πίστευαν ότι θα πάρει τέτοια διάσταση το θέμα. Η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματίνα Σταματάκου αναφέρει: «Αμέσως επικοινώνησα με το γραφείο της Υπουργού και μου το διέψευσε εξηγώντας μου ότι στις 14/1 μετά από διαμαρτυρία διαδηλωτών στο Υπουργείο, οι διαδηλωτές έσπασαν την πόρτα όπου διέμεναν οι γάτες και στις 20/1 που πήγαν να την επισκευάσουν η εταιρεία συντήρησης επεσήμανε ότι εκεί είναι η έξοδος ασφαλείας και χρειάζεται να τις μεταφέρουν με ασφάλεια σε άλλο σημείο εντός του κτιρίου.
Σύμφωνα με όσα μου δήλωσαν, στις 21/1 ο γενικός διευθυντής του υπουργείου σε συνεργασία με τους ανθρώπους που τις φρόντιζαν, είπαν πως θα αναλάμβαναν τη μεταφορά ενώ το γραφείο της κυρίας Κεραμέως είπε αν χρειάζονται και καινούργια σπιτάκια για τα γατιά ή οτιδήποτε άλλο να τους ενημερώσουν για να τα καλύψει το γραφείο της Υπουργού. Σε κάθε περίπτωση τα αδέσποτα πρέπει να προστατεύονται από όλους, ιδίως από όσους έχουν θέσεις εξουσίας και να γίνονται παράδειγμα. Και πρέπει να βρουν ποιος ευθύνεται που τέθηκε η ζωή δυο ανυπεράσπιστων πλασμάτων σε κίνδυνο. Τουλάχιστον τώρα μετά την κατάλληλη ενημέρωση είναι ασφαλή. Το υπουργείο Παιδείας είναι σημαντικό να δίνει το παράδειγμα γιατί η φιλοζωία είναι ζήτημα παιδείας και πολιτισμού».
Απαντώντας σε όλο αυτό η Leodaraki Stamatiki, η οποία εργάζεται σε υπηρεσία που βρίσκεται μέσα στο κτίριο, θα πει: «Θα ήθελα να ενημερώσω την κοπέλα που ανάρτησε αυτή τη δημοσίευση ότι τα σπιτάκια τα είχαν αγοράσει εδώ και καιρό οι φιλόζωοι του Υπουργείου. Η πόρτα που αναφέρεται στο δημοσίευμα ήταν εδώ και ένα χρόνο δεμένη με σχοινιά και έγραφε μην περνάτε! (έξοδος κίνδυνο σου λέει μετά!) και τα γατάκια δεν φαίνονται στη φωτογραφία.
Τα σπιτάκια αυτά, πριν λίγο καιρό, μας φώναζαν να τα πάρουμε από εκεί γιατί ενοχλούσαν γιατί είναι δίπλα το νηπιαγωγείο. Και τώρα τα έβαλαν και μέσα; Μακάρι! Αυτό θέλουμε και εμείς. Να μπουν μέσα και να έχουν όλο το χώρο οι γάτες. Αλλά όσες φορές δοκίμασαν να τα βάλουν μας φώναζαν ότι απαγορεύεται και να τα βγάλουμε έξω! Επίσης να επισημάνω ότι δεν υποστηρίζω καμία κυβέρνηση ούτε υποστήριξα καμία ποτέ μου! Δεν είναι θέμα πολιτικής αλλά φιλοζωίας!»
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Και η φωτογραφία που ανέβασε η κ. Σταματάκου 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο