Η νέα φωτογραφία του Γιώργου Μαυρίδη με την κακοποιημένη σκυλίτσα της Ξάνθης

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια νέα υπέροχη φωτογραφία, με το σχόλιο Γλυκιά Συμμορία, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram o Γιώργος Μαυρίδης, στην οποία ποζάρει με τις δυο σκυλίτσες του, τη γνωστή Μόλυ αλλά και την κακοποιημένη σκυλίτσα από την Ξάνθη, την Τσίχλα.

Η Τσίχλα βρέθηκε στην Ξάνθη πριν από 1,5 περίπου μήνα σε τραγική κατάσταση καθώς ένας επικίνδυνος την είχε πετσοκόψει με ψαλίδι σε όλο σχεδόν το σώμα της και της είχε ρίξει οξύ στο στόμα.

Το ζώο ανέλαβε η φιλοζωική ομάδα Adespotakia Xanthis, τα οποία έκαναν τα πάντα για να μπορέσει το μόλις 2,5 μηνών σκυλάκι να σωθεί. Δυστυχώς χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί το ένας της ποδαράκι.  Ένα επίσης δυσάρεστο είναι ότι λόγω του ότι εκτός των άλλων ο δράστης, ο οποίος ακόμα αναζητείται, της έριξε και οξύ στο στόμα και πάσχει πλέον από μεγαοιοσοφάγο, μια στομαχική πάθηση που σημαίνει ότι θα πρέπει να τρώει πάντα όρθια.

Η σπάνια αυτή ασθένεια congenital megaesophagus (μεγαοισοφάγος) είναι μια κατάσταση στην οποία ο οισοφάγος διευρύνεται και αδυνατεί να πιέσει την τροφή στο στομάχι. Για αυτό το λόγο πρέπει κάποιος να τρώει μόνο όρθιος και να παραμένει σε αυτή τη θέση για τα επόμενα 20-30 λεπτά που ακολουθούν το γεύμα, ώστε η βαρύτητα να υποβοηθά την κάθοδο της μπουκιάς στο στομάχι. Για το σκοπό αυτό κυκλοφορούν στο εμπόριο ειδικά καθίσματα (Bailey chair). Επίσης τα γεύματα πρέπει να είναι μικρά, συχνά και να έχουν πολλές θερμίδες, ώστε να περιορίζεται ο όγκος της απαραίτητης τροφής.

View this post on Instagram

Η πιο γλυκιά συμμορία!

A post shared by George Mavridis (@georgemavridis_tattooligans) on

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο