Ο Benny σώθηκε από ευθανασία και έγινε ο πρώτος σκύλος στον κόσμο που κάνει ice-skating με πολλά βραβεία

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μπορεί να σπρώξει ένα αναπηρικό καροτσάκι. Μπορεί να κολυμπήσει. Αλλά το καλύτερό του είναι το ice-skating.
Πρόκειται για τον φοβερό Benny. Ένα πανέμορφο σκυλάκι, ράτσας λαμπραντόρ ριτρίβερ, το οποίο είναι ο πρώτος σκύλος στον κόσμο που κάνει ice-skating. O Benny, the skating dog, όπως ονομάζεται, είναι 7 ετών και ζει στο Λας Βέγκας με την κηδεμόνα του, την 56χρονη Cheryl Del Sangro. Η οποία τον έσωσε όταν ήταν μόλις μερικών μηνών από ευθανασία λόγω έλλειψης χώρου σε ένα καταφύγιο, στο οποίο ήταν 6 μήνες.
Η Cheryl είναι δασκάλα του ice-skating και αποφάσισε να τον μάθει αυτό το άθλημα. Έτσι ξεκίνησαν οι δυο τους προπονήσεις στο Ice Center του Λας Βέγκας. Εκεί ο Benny στην κυριολεξία άρχισε να κλέβει την παράσταση με τις ικανότητές του και το πόσο γρήγορα μάθαινε. Έκανε μάλιστα και τα δικά του κόλπα. Ένας υπέροχος σκύλος, ασυνήθιστα έξυπνος, με απίστευτη ευκινησία και πολλές ικανότητες. Ο Benny είναι ο πρώτος σκύλος στον κόσμο που κάνει ice-skating.
Ο Benny πρόσφατα κατέκτησε το βραβείο Exemplary Companion του American Kennel Club, σε ένα διαγωνισμό που έλαβε χώρα στην πόλη του, το Λας Βέγκας. Οι άνθρωποι του αθλήματος αναφέρουν ότι δεν έχουν γνωρίσει άλλο σκύλο με τα προσόντα του, κάτι που κάνει ιδιαίτερα περήφανη τη μαμά του, Cheryl, η οποία τον λατρεύει.
Στις εκδηλώσεις που συμμετέχει οι άνθρωποι-και κυρίως τα παιδιά-τον επευφημούν και δεν χορταίνουν να τον βλέπουν. Υπάρχουν μάλιστα παιδιά που δεν είχαν χαϊδέψει ποτέ σκύλο και χάιδεψαν για πρώτη φορά τον Benny. “Διδάσκει” επίσης παιδιά με ειδικές ανάγκες, όπως αυτισμό και άλλα, στο να πάρουν θάρρος, και να προσπαθήσουν να μάθουν το άθλημα αυτό.
Όπως είπαμε και πιο πάνω, ο σκυλάκος είναι ο μόνος σκύλος που γνωρίζει να κάνει πατινάζ στον πάγο. Για να διατηρείται σε φόρμα επισκέπτεται συχνά κτηνίατρο και χειροπράκτη.

Φωτογραφίες: (Chase Stevens/Las Vegas Review-Journal) @csstevensphoto

Benny the Ice Skating Dog (@vegaskingbenny) / Twitter

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο