Ο Δήμος Φυλής δημιούργησε έναν υπερσύγχρονο Κτηνιατρικό Χώρο για τα αδέσποτα ζώα (ΦΩΤΟ)

από Μυρτώ Τζώρτζου

Έναν υπερσύγχρονο Κτηνιατρικό Χώρο για τα αδέσποτα δημιούργησε ο Δήμος Φυλής. Οι εγκαταστάσεις της Κτηνιατρικής Στέγης βρίσκονται στο Πάρκο Πόλης Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής.

Προς το παρόν ξεκίνησαν πιλοτικά, στις 31 Ιανουαρίου 2021, οι πρώτες στειρώσεις σκύλων. Ο χώρος είναι σύγχρονος, φιλόξενος και πλήρως εξοπλισμένος, όπως ακριβώς ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Οι στειρώσεις, που διήρκησαν πάνω από μία ώρα για κάθε ζώο, έγιναν σύμφωνα με τον προγραμματισμό και την έγκριση της Πενταμελούς Επιτροπής Διαχείρισης των Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Φυλής, τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης της πανδημίας.

Οι δράσεις για τα ζώα που πραγματοποιούνται στο χώρο αυτό, όπως αναφέρει ο Δήμος στην ανακοίνωσή του, είναι στοχευμένες ενέργειες, που εντάσσονται στο συνολικό Σχέδιο Δράσης του εφαρμόζει ο Δήμος Φυλής σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ).

Στόχος του προγράμματος του Δήμου είναι ο έλεγχος του αριθμού των αδέσποτων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Αβράμης απηύθυνε εγκάρδιες ευχαριστίες, πρωτίστως στον εθελοντή Κτηνίατρο Σπανούδη Κυριάκο και τους κτηνιάτρους Παλαχαρίδη Λίζα και Τεκελή Γιώργο, που βοήθησαν τα μέγιστα. Έδωσε, επίσης, τα θερμά του συγχαρητήρια στα μέλη της Πενταμελούς Επιτροπής Διαχείρισης των Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Φυλής, τα Στελέχη του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων καθώς και στους εργαζόμενους του Δήμου Φυλής για την υπευθυνότητα και τις καθημερινές προσπάθειές τους προκειμένου να ολοκληρωθεί αλλά και να λειτουργήσει η νέα δομή. Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε, επίσης, στους εθελοντές φιλόζωους που συμμετείχαν στην περισυλλογή, μεταφορά και φροντίδα των ζώων.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, κατά την επίσκεψή του στον Κτηνιατρική Χώρο, είχε συζήτηση με τους φιλόζωους και τους εργαζόμενους. Ήδη προγραμματιστεί η πιλοτική ηλεκτρονική σήμανση και στείρωση αδέσποτων γατών.

Τα επίσημα εγκαίνια της νέας δομής θα πραγματοποιηθούν μετά την αποκλιμάκωση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο