Οι εθελοντές της AnimAid επισκέφτηκαν παιδικούς σταθμούς στον Ασπρόπυργο και μίλησαν στα παιδάκια για τα ζώα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όλοι γνωρίζουμε το πόση αξία έχει τα παιδιά να μαθαίνουν πράγματα που έχουν να κάνουν με την οικολογία, τα ζώα, τα αδέσποτα ζώα αλλά και άλλα όπως οδική συμπεριφορά κτλ. Δυστυχώς ενώ κάτι τέτοιο είναι πάγιο αίτημα όχι μόνων των εκπαιδευτικών αλλά και πολλών άλλων ανθρώπων εδώ και πολλά χρόνια προς όλες τις κυβερνήσεις, κανένας υπουργός δεν έδειξε να το σκέφτεται σοβαρά και να πράξει ανάλογα.

Τα παιδιά είναι εύπλαστα, όπως η πλαστελίνη, και καλό είναι να μαθαίνουν πράγματα που όχι μόνο θα τους φανούν χρήσιμα στη ζωή τους αλλά και θα τα κάνουν σκεπτόμενους ανθρώπους.

Μας εξέπληξε λοιπόν ευχάριστα η πρωτοβουλία των εθελοντών της φιλοζωικής οργάνωσης AnimAid Animal Rescue AnimAid Animal Rescue, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Ασπροπύργου κα. Σοφίας Μαυρίδη να μιλήσουν σε παιδικούς σταθμούς του δήμου για πράγματα σχετικά με τη φιλοζωία.

Το ραντεβού κλείστηκε και η εθελόντρια της ομάδας κα. Ακριβή Τσούτσου συνάντησε παιδάκια 5 παιδικών σταθμών και μίλησε για αυτά έτσι ακριβώς όπως ταιριάζει σε αυτές τις ευαίσθητες και τρυφερές ηλικίες.

Είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι να είναι σκεπτόμενοι και να αγαπούν τόσο το συνάνθρωπό τους όσο και το περιβάλλον που ζουν. Για αυτό είναι βασικό να δίνουμε στα παιδιά τα κατάλληλα εφόδια ώστε να γίνουν τέτοιοι άνθρωποι. Αυτά είναι οι μελλοντικές γενιές. Από αυτά εξαρτάται αν ο κόσμος γίνει καλύτερος.

Το σχετικό Δελτίο Τύπου από την ιστοσελίδα του Δήμου Ασπροπύργου

«Ενημερωτικές Δράσεις στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ασπροπύργου αναφορικά με τη ζωοφιλία. “Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων και στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας με τη φιλοζωική μη Κερδοσκοπική Οργάνωση “Animaid Animal Rescue”, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Ασπροπύργου, κα. Σοφία Μαυρίδη διοργάνωσε την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020, διαδοχικά σε όλους τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της πόλης, ενημερωτική δράση αναφορικά με τη ζωοφιλία.

Στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών προς τα ζώα. Η υπεύθυνη της “AnimAid”, κα. Α. Τσούτσου προσέγγισε το συγκεκριμένο θέμα με ιδιαίτερη ευαισθησία, τονίζοντας την αξία του σεβασμού απέναντι στα δικαιώματα των ζώων, ενώ παράλληλα επεσήμανε τη σημασία της συνύπαρξης και της συμβίωσης των ανθρώπων μαζί τους.

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά έμαθαν πώς πρέπει να αντιδρούν στην επαφή τους με ένα δεσποζόμενο ή ένα αδέσποτο ζώο ενώ ενημερώθηκαν για τις ανάγκες τους και τον τρόπο που οφείλουμε να τα φροντίζουμε.”

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη φιλοζωική οργάνωση AnimAid και τη σπουδαία δουλειά που κάνουν οι εθελοντές της, μπορείτε να μπείτε εδώ: AnimAid Animal Rescue. Βοηθάμε τους εθελοντές για να μπορούν και αυτοί να βοηθάνε τα ζώα.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο