Οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου εικονογραφούν παραμύθι για τα αδέσποτα

από Μυρτώ Τζώρτζου

«Μπαρμπαρόσα» ονομάζεται το παραμύθι που δημιουργήθηκε από το τμήμα Ε1 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου «Κυβέλη» το σχολικό έτος 2019-20 με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Εικαστικών, Νάνσυ Μπαλούτογλου.

Αφορμή αποτέλεσε ο διαγωνισμός του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Dogs’ Voice «Υπεύθυνοι πολίτες του αύριο για τα Ζώα» για τους μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων του Δήμου Αλίμου, ο οποίος αναβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας.

Η αναβολή δεν στάθηκε εμπόδιο για τους μαθητές και τη δασκάλα τους να δουλέψουν το παραμύθι κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούσαν και να το ολοκληρώσουν το φετινό σχολικό έτος.

Ο «Μπαρμπαρόσα» αποτελεί ομαδική δουλειά. Εκτός από τους μαθητές και την εκπαιδευτικό Εικαστικών, για τη δημιουργία του παραμυθιού συνεργάστηκαν η δασκάλα του τμήματος κυρία Αγγελίνα Δαλιέτου και η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, Σοφία Κονιδάρη, η οποία μίλησε στους μαθητές για τα αδέσποτα ζώα. Σημαντική ήταν η συμβολή της διευθύντριας του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου, Ανδρούλλας Αποστολίδου, η οποία εμψύχωσε και υποστήριξε τη δράση.

Στην ανακοίνωσή του, το σχολείο αναφέρει:

Ευχαριστούμε τον Δήμο Αλίμου και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Dogs’ Voice που έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά να ενημερωθούν, να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και να ευαισθητοποιηθούν γύρω από το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων.

Μέσα από τη δημιουργία του βιβλίου, οι μαθητές μας ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Δήμο Αλίμου για τη δημιουργία ενός δικτύου πολιτών για την προστασία των αδέσποτων ζώων!

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, ο οποίος μερίμνησε για την έντυπη έκδοση του παραμυθιού και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Στέφανο Διαμαντή, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας και υπεύθυνο για τα αδέσποτα ζώα.

Τα αντίτυπα θα μοιραστούν δωρεάν σε μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και του Δήμου καθώς και στους μαθητές που θα αποχαιρετήσουν το δημοτικό με ένα όμορφο δώρο – μήνυμα για τους πολίτες του αύριο.

Δείτε το παραμύθι σε ψηφιακή μορφή:

https://online.fliphtml5.com/vfqrp/gwej/

Πηγή: https://www.alimosonline.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο