Η ομάδα Ζω.Ε.Σ. και η ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων» συμμετέχουν στο φεστιβάλ «Κατοικίδια εν Δράσει»

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η ομάδα Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων (Ζω.Ε.Σ.) και η ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων» http://istoriesadespoton.gr/ συμμετέχουν στο μεγαλύτερο φεστιβάλ – γιορτή για τα ζώα συντροφιάς «Κατοικίδια εν Δράσει» που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 14 με 16 Οκτωβρίου 2016 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στα Σπάτα Αττικής.

Στο περίπτερο Ε10 στο Hall 2 η ομάδα Ζω.Ε.Σ. και η ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων» σας περιμένουν να γνωρίσετε από κοντά τις δράσεις και το έργο τους, να ανταλλάξετε απόψεις σχετικά με τους τετράποδους φίλους μας και να παρακολουθήσετε ενδιαφέρουσες φιλοζωικές εκδηλώσεις σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή για τα ζώα συντροφιάς.
Ειδικά events ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης έχουν προγραμματιστεί ειδικά για τα παιδιά με στόχο να εμφυσήσουν τη φιλοζωική κουλτούρα στην επόμενη γενιά ώστε να μπει ένα τέλος στα εγκλήματα εις βάρος των ζώων που γίνονται παντού στη χώρα μας.

Η ομάδα Ζω.Ε.Σ. με την υποστήριξη της ιστοσελίδας «Ιστορίες Αδέσποτων» θα παρουσιάζει καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου το διαδραστικό και πολυθεματικό της εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζωο….φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης» με παρουσιάσεις βίντεο, αφήγηση ιστοριών, παντομίμα, θεατρικό παιχνίδι, διαγωνισμούς ζωγραφικής ώστε όλα αυτά μαζί σε συνεργασία να κάνουν πράξη την ευεργετική αλληλεπίδραση των παιδιών με τα κατοικίδια ζώα μέσα από ολοκληρωμένες βιωματικές εμπειρίες.

Ο διάσημος παιδικός θίασος με πλήθος παραστάσεων και δραστηριοτήτων για παιδιά «Ονειροβάτες», η ερμηνεύτρια και θεατρολόγος Σοφία Παπουλάκου και η ζωγράφος Ματίνα Λαμπροπούλου επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά και τους ενηλίκους που θα επισκεφθούν το περίπτερο Ε10 της ομάδας Ζω.Ε.Σ. που στην φετινή αυτή γιορτή για τα ζώα συντροφιάς θα έχει μαζί της την ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων». Η Αμαλία Μόερμαν Παυλίδη, επίσημο μέλος της Ένωσης Εναλλακτικών ιατρών – θεραπευτών Ολλανδίας STIBAG έρχεται ειδικά στην Ελλάδα για να παρουσιάσει τις εναλλακτικές θεραπείες σε ζώα, να λύσει κάθε απορία σχετικά με τον τομέα αυτό και να θέσει τις βάσεις για μια νέα εποχή για τα ζώα που η φύση δίνει τις απαντήσεις σε όλα.

Πρωταγωνίστρια στα events θα είναι η Διώνη που η τραγική της ιστορία αποτέλεσε την αιτία για να «γεννηθούν» οι Ζω.Ε.Σ. και να εμπνεύσει τόσο την ιδρύτρια αυτή της ομάδας Κατερίνα Παπαποστόλου όσο και τα μέλη της. Μαχαιρώθηκε, πυροβολήθηκε, κακοποιήθηκε βάναυσα και πετάχτηκε σαν σκουπίδι για να πεθάνει με αργό και βασανιστικό θάνατο. Σήμερα στέκεται στα πόδια της, σηματοδοτώντας έναν τεράστιο αγώνα που η ομάδα Ζω.Ε.Σ. είναι αποφασισμένη να κάνει εκφράζοντας τη φωνή όλων αυτών των 3.000.000 αδέσποτων ζώων που καθημερινά υποφέρουν και βασανίζονται στους δρόμους και στα κλουβιά.

Χρήσιμες Πληροφορίες
Φεστιβάλ «Κατοικίδια εν Δράσει»
Ημερομηνίες: 14 – 16 Οκτωβρίου 2016
Ελεύθερη Είσοδος και δωρεάν Πάρκινγκ

Ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 12:00 – 20:00
Σάββατο 15 Οκτωβρίου 10:00 – 21:00
Κυριακή 16 Οκτωβρίου 10:00 – 20:00

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο