Ουκρανός δημοσιογράφος βρίσκει χαμένη γατούλα στα χαλάσματα της πόλης Bucha- Θα ζουν οι δικοί της;

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μια διάσωση γάτας από την βομβαρδισμένη πόλη της Bucha στην Ουκρανία από Ουκρανό δημοσιογράφο κάνει το γύρο του διαδικτύου δείχνοντας ακόμα μια φορά ότι στους πολέμους την πληρώνουν πάντα αυτοί που δεν φταίνε. Μέσα σε αυτούς και τα δύστυχα ζώα.
Αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στην Bucha, μια πόλη 37.000 κατοίκων ( πριν από την ρωσική εισβολή) στην περιφέρεια Κιέβου της Ουκρανίας, με τις σφαγές αμάχων, είναι κάτι που έχει σοκάρει όλον τον πλανήτη. Όχι ότι οι άλλες εικόνες του πολέμου δεν σοκάρουν. Όμως αυτές είναι κάτι που δεν θες να πιστέψεις ότι υπάρχουν. Η πόλη κατελήφθη από το ρωσικό στρατό στις 27 Φεβρουαρίου. Για ένα μήνα η πρόσβαση εκεί ήταν αδύνατη. Οι βομβαρδισμοί σταμάτησαν την Πέμπτη και οι ουκρανικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να μπουν στην πόλη παρά μόνο πριν από λίγες ημέρες.
Μετά την παγκόσμια κατακραυγή, έρευνα για τις συνθήκες θανάτου των νεκρών που φορούσαν πολιτικά, μετά την αποχώρηση ρωσικών στρατευμάτων, προανήγγειλε uψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΗΕ που επισκέφθηκε την πόλη, κοντά στο Κίεβο.
«Ο κόσμος είναι ήδη βαθύτατα σοκαρισμένος», είπε ο Μάρτιν Γκρίφιθς, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, αρμόδιος για τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις, μιλώντας σε ένα μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Bucha. Διαβεβαίωσε ότι «το επόμενο στάδιο είναι η διεξαγωγή μιας έρευνας».
Από την πλευρά της η Ρωσία αρνείται ότι έπραξε κάτι τέτοιο. Αλλά ας έρθουμε στη γατούλα.
Ο Ουκρανός δημοσιογράφος Igor Kossov της Kyiv Independent πήγε στην πόλη αυτή για μία συνέντευξη. Και μέσα στα χαλάσματα εντόπισε μια γάτα. Όπως βλέπουμε στη φωτογραφία η γατούλα δεν είναι σε άσχημη κατάσταση. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έφυγε από το σπίτι της και χάθηκε. Και πιθανόν να την ψάχνουν. Αν βέβαια οι άνθρωποι που την είχαν είναι ζωντανοί. Είπαμε, σε αυτήν την πόλη έγιναν φρικαλεότητες.
Κάτω από τη φωτογραφία ο κόσμος λέει στο δημοσιογράφο να την υιοθετήσει.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο