Παιδάκια από το Ειδικό Γυμνάσιο Ιλίου επισκέφτηκαν τα ζώα του καταφυγίου της Νέας Φιλαδέλφειας

από Μυρτώ Τζώρτζου
Νέα Φιλαδέλφεια καταφύγιο

Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να έρχονται από πολύ νωρίς σε επαφή με τα ζώα. Μαθαίνουν να τα φροντίζουν, μαθαίνουν να τα σέβονται και βλέπουν την άδολη αγάπη που δίνουν τα ζώα χωρίς ανταλλάγματα. Μια ατελείωτη αγάπη χωρίς όρια και χωρίς περιορισμούς. Ο πολιτισμός άλλωστε φαίνεται από το πώς συμπεριφερόμαστε στους αδύναμους.

Ο λόγος για μια πραγματικά υπέροχη πρωτοβουλία των εθελοντών του Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας, οι οποίοι αυτές τις μέρες υποδέχτηκαν στο καταφύγιο τα παιδιά από το Ειδικό Γυμνάσιο Ιλίου. Παιδάκια με κινητικά προβλήματα αλλά με όρεξη για ζωή και επικοινωνία. Τα παιδιά αυτά πήγαν στο καταφύγιο της Νέας Φιλαδέλφειας και είδαν από κοντά τα ζωάκια που ζουν εκεί και περιμένουν ένα σπίτι.

Δεν είναι όμως ατελείωτη και χωρίς όρια μόνο η αγάπη των ζώων. Είναι και των παιδιών. Και τα παιδάκια αυτά έχουν ένα λόγο παραπάνω να δώσουν πολλή αγάπη γιατί είναι ευάλωτα και ταυτίζονται με τα ζώα που και εκείνα είναι ευάλωτα. Και όταν μάλιστα πρόκειται και για μικρά ζωάκια, όπως τα κουταβάκια που βλέπουμε να κρατούν αγκαλιά τα παιδιά στις φωτογραφίες, τότε όλος ο κόσμος είναι υπέροχος.

Οι φωτογραφίες των παιδιών αγκαλιά με τα κουταβάκια είναι συγκινητικές. Σίγουρα η μέρα αυτή θα μείνει αξέχαστη στα παιδιά.

Μπράβο στο σχολείο για την επισκεψή του σε έναν τέτοιο χώρο. Αν αυτό γινόταν από όλα τα σχολεία, τότε τα πράγματα για τα ζώα στη χώρα μας σίγουρα θα ήταν καλύτερα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

κυνοκομείο Νέα Φιλαδέλφειακυνοκομείο Νέα Φιλαδέλφειακυνοκομείο Νέα Φιλαδέλφεια

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο