Παλλήνη: Άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ διασώζουν σκυλάκια από καμένη περιοχή

από Μυρτώ Τζώρτζου

Οι φωτιές που κατέκαψαν την Αθήνα αυτές τις μέρες αλλά και οι υπόλοιπες στην άλλη Ελλάδα άφησαν και συνεχίζουν να αφήνουν πίσω τους καταστροφές, καμένα δάση και αμέτρητα ζώα νεκρά. Κανείς δεν θα μάθει ποτέ τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ζώων. Για τα οποία φυσικά κανείς δεν μιλάει στις ειδήσεις. Κανείς δεν κάνει την παραμικρή αναφορά. Αρκούμαστε με το «ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα».

Μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν και κάποια αισιόδοξα νέα που μας κάνουν να ελπίζουμε. Υπάρχουν οι διασώστες που με κίνδυνο τη ίδια τους τη ζωή ρίχτηκαν, όπως κάνουν κάθε φορά άλλωστε, στη μάχη της διάσωσης των αθώων πλασμάτων. Των ζώων, είτε πρόκειται για κατοικίδια είτε για άγρια φύση. Πολλά σώθηκαν χάρη σε αυτούς.

Εκτός από τους απλούς εθελοντές, υπήρξαν και πυροσβέστες που διέσωσαν ζωάκια. Υπήρξαν και άντρες από την ομάδα ΔΙΑΣ, όπως μαθαίνουμε από την εθελόντρια Akrivi Lefkaditi και το σωματείο Stray Gerakas – Justice For Animals.

Οι άνθρωποι αυτοί έκαναν ό,τι μπορούσαν να βγάλουν μωρά σκυλάκια από ένα καμένο μέρος στην Παλλήνη. Και, όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες και τα βίντεο που ακολουθούν, δεν ήταν και πολύ εύκολο. Αλλά τα κατάφεραν. Τα ζώα μεταφέρθηκαν στο ιατρείο Animal dogtors όπου νοσηλεύονται ακόμη με χαμηλό αιματοκρίτη, έντονο βήχα και πολλά άλλα θέματα που ευχόμαστε να λυθούν. Και μόλις γίνουν καλά, θα δοθούν για υιοθεσία!

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Δείτε👁‍🗨 τη διάσωση (1)

Δείτε👀 τη διάσωση (2)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο