Πανέμορφες ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδεσποτάκια τοποθέτησε ο Δήμος Λήμνου

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μετά από πρωτοβουλία του Φιλοζωικού Συλλόγου ”Animal Rescue Lemnos” AnimalRescue – Lemnos ο δήμος Λήμνου προχώρησε στην αγορά 30 δοχείων ( 15 ταΐστρες και 15 ποτίστρες), τις οποίες ξεκίνησε και να τοποθετεί από τα χωριά Ρωμανού και Μούδρος. Τους επόμενους μήνες θα τοποθετήσει και σε άλλα μέρη. Η ξηρή τροφή και το νερό θα τοποθετούνται στα δοχεία μόνο από εθελοντές που έχουν οριστεί υπεύθυνοι γι’ αυτόν τον σκοπό.
Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες οι ταΐστρες αυτές και οι ποτίστρες είναι ιδιαίτερα όμορφες, πραγματικά στολίδια. Και οι γατούλες άρχισαν να τις τιμούν ιδιαιτέρως.
Πραγματικά είμαστε χαρούμενοι όταν βλέπουμε συνεργασία εθελοντών και δήμου στα θέματα των αδέσποτων ζώων. Αυτό που πρέπει εμείς να κάνουμε είναι να τις προφυλάξουμε από αυτούς που θα τις καταστρέψουν. Το παράδειγμα της Πάτρας, όπου εξαφάνισαν τα σπιτάκια που τοποθέτησε ο δήμος για να κοιμούνται τα αδεσποτάκια τώρα το χειμώνα, είναι ενδεικτικό.
Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου ”Animal Rescue Lemnos”, όπως διαβάζουμε στη σελίδα τους στο Facebook, ευχαριστούν τον τραγουδιστή Στέλιο Ρόκκο, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόταση του Φιλοζωικού Συλλόγου για τη δωρεάν κατασκευή 15 ξύλινων προστατευτικών πλαισίων, στα οποία θα περιέχονται τα δοχεία. Αυτή η πράξη αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και έμπρακτη απόδειξη ευαισθησίας απέναντι στα αδέσποτα ζώα. Το κόστος των υλικών κατασκευής καλύφθηκαν από τον Δήμο. https://www.facebook.com/359056657487918/photos/pcb.3540651035995115/3540635435996675/?type=3&theater

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο